21 Haziran 2015 Pazar

‘Göç yolda düzelmemeli’

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “38 milyar dolar civarında gelir elde edilen bir sektörde ‘Göç yolda düzelir’ mantığıyla hareket edilmesi kabul edilemez” dedi.Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu üyeleri istişare toplantılarına Kargıcak , Mahmutlar ve Kestel bölge otelcileriyle devam etti. Toplantıya ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Mahmutlar Otelciler Derneği (MODER) Başkanı Ekrem Er, Kargıcak Otelciler Derneği Başkanı Muzaffer Barcın ve bu derneklerin yönetim kurulu üyeleri ve bölgelerin üye otellerinin temsilcileri katıldı.


“RUSYA PAZARINDA DÜŞÜŞ YAVAŞLAYACAK”
Toplantıda konuşan ALTİD Başkanı Sili, Rusya pazarında yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı önceki yıla göre ilk beş ayda bu ülkeden Antalya’ya gelen turist sayısında yüzde 30 düşüş kaydedildiğini, sezon sonunda ise bu düşüşün yüzde 20 seviyesine gerileyeceğinin öngörüldüğünü ifade etti. Sili ayrıca, kişi sayısı dışında geceleme sayısının da gerilediğinin altını çizdi.

“ORTAK MENFAATLER DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİLMELİ”
Böyle bir kriz ortamında kişisel ve kısa süreli menfaat sağlamaya çalışılmadan hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Sili, turizmcilerin güç birliği yapması gerektiğini, ülke genelinde 38 milyar dolar civarında gelir elde edilen ve ciddi bir oranda istihdam yaratan bir sektörde “Göç yolda düzelir” mantığıyla hareket edilmesinin kabullenilemez bir durum olduğunu söyledi.

“KURUMLAR AHENK İÇİNDE ÇALIŞMALI”
Turizmin ilk başladığı  bölgelerde dahil olmak üzere 55 senedir halen arıtma ve çevre sorunlarının konuşulduğu bir ülkede turizmcilerin her türlü zorluğa rağmen iyi iş çıkardıklarını vurgulayan Sili, turizm ve çevre politikalarının ciddiyetle ele alınması gerektiğini ve kurumların ahenk içerisinde çalışmasının şart olduğunu ifade etti.

“TESİSLER EN AZ 1 YILDIZ STANDARDINDA OLMALI”
Tesis ve hizmet standartlarının yükseltilmesi konusunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile görüştüklerini belirten Sili, “Belediye belgeli tesislerin en az 1 yıldız Bakanlık belgeli tesis ve hizmet standardına ulaşması için çalışıyoruz” dedi.

“GÜÇ BİRLİĞİ ŞART”
Turizmde sorunların bireysel hareket edilerek üstesinden gelinemeyeceğine işaret eden MODER Başkanı Ekrem Er de güç birliğinin şart olduğunu vurguladı. Er, “Turizmciler olarak elimizi taşın altına koyalım. Fikirlerimizi ifade ederek doğruyu bulabiliriz. ALTİD ve bölge dernekleri gibi sivil toplum kuruluşlarının tüm toplantılarına katılmalıyız. Sektör temsilcileri olarak güç birliği yapmazsak hakkımızı arayamayız ve kendimizi ifade edemeyiz” dedi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder