22 Haziran 2015 Pazartesi

Semiha Berksoy Vakfı 2015 Opera Ödülleri sahiplerini buldu

Semiha Berksoy Ödülleri Verildi
Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen törende Berksoy Özel Ödülü, Eskişehir’e bir Opera Evi kazandıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verildi.Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Semiha Berksoy ödülleri sahiplerini buldu. Semiha Berksoy Vakfı tarafından 2009 yılından bu yana verilen Semiha Berksoy 2015 ödül törenine bu yıl Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliği yaptı. Süreyya Operasında gerçekleşen törenin açılışında konuşan Semiha Berksoy Vakfı eşbaşkanı Prof. Dr. Mesut İktu "Okyanusta bir damla olsak da son nefesimize kadar operanın balenin batıya açılan sanatların emrinde olacağız" dedi.

Semiha Berksoy Vakfı kurucusu Zeliha Berksoy ise annesi Semiha Berksoy'un ilk kez Süreyya Operasında sahneye çıktığını hatırlatarak, böyle bir törenin Süreyya Operası'nda gerçekleşmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti ve Kadıköy Belediyesine teşekkür etti. Vakıf Genel Müdürü ve aynı zamanda Berksoy'un torunu olan Oğul Aktuna onunla bir kuşak çatışması olmadığını ve kendisine anne babasından daha fazla Semiha Berksoy'un emeğinin olduğunu söyledi.

Türk opera sanatına uzun yıllar hizmet vermiş sanatçılara vakıf tarafından verilen ‘Başarı ve Saygı Ödülü’ İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin solist sanatçılarından, tenor Erol Uras’a verildi. Başarı ve Saygı ödülünün ikincisi ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestra şefi Elşad Bağırov’a verildi.
Gecede Suna Korat Onur Ödülü, soprano Simge  Büyükedes’e ve Devlet Sanatçısı bas Ayhan Baran Özel Ödülü, bas Hakan Tıraşoğlu’na, Işın Güyer Onur Ödülü mezzo-soprano Aylin Ateş’e verildi.
En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı Ödülü, Dressden Operası’nın kadrosunda bulunan genç tenor Mert Süngü'nün oldu.

En İyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülü, Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı  tenor Murat Karahan’a, En İyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülü ise Antalya Devlet Opera ve Balesi’nden soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın’a verildi.Mustafa İktu Onur Ödülü, Düsseldorf Operası’nda ve Avrupa’nın birçok Opera Evi’nde başarıyla kariyerini sürdüren Güneş Gürle’ye, Ferhan Onat Onur Ödülü ise  İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Ayten Telek’e verildi.
Gecenin sonunda verilen son ödül ise Semiha Berksoy Özel Ödülü oldu. Semiha Berksoy Özel Ödülü Eskişehir’e bir Opera Evi kazandıran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından verildi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder