22 Haziran 2015 Pazartesi

TARİHİ HANDA, İTALYAN MUTFAĞI İLE TÜRK MUTFAĞINDAN LEZZETLER

HASAN PAŞA HANI LEZZET SEVERLERİ BEKLİYOR
Elpare Cafe & Restaurant; italyan mutfağını türk mutfağıyla sentezleyerek her milletten müşterilerini tarih kokan atmosferi içinde yaşatarak keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor


Ordu Caddesi üzerindeki Hasanpaşa Hanı, 1745 yılında sadrazam Seyyid Hasan Paşa tarafından Mimar Mustafa Çelebi’ye yaptırılmış. 1894 depreminde ikinci katı yıkılan han’ın kuzey kanadı ise Ordu Caddesi’nin 1958’deki inşaatı sırasında ortadan kaldırılmış. 2010 yılı itibariyle restorasyona giren han 5 seneye yakın çalışma sonucu bugünkü durumuna getirilmiş  Han yeni yüzü ve eski tarihiyle her milletten insanın ziyaretine açılmıştır.


Hasan Paşa Hanı; alt katta bulunan Elpare Cafe ve Restaurant ile ikinci katta bulunan NargiliZade olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Elpare Cafe ve Restaurant’ta İtalyan ve Türk mutfağı lezzetleri sunuluyor. Türkiye mutfağının eşsiz lezzetlerini de bir araya getirerek müşterilerine sunan Elpare Restaurant, Laleli’nin zengin içerikli müşterisi tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor.


İtalyan ve Türkiye mutfağını bir arada sunmalarının nedenini şöyle açıklıyor: “Laleli çeşitli kültürlerin bir arada buluştuğu bir merkez. Aynı zamanda Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi’ni de içinde barındırıyor.


Bu bölgenin bu kadar yoğun turist ziyaretine uğramasına karşın, kendi öz kültürümüz olan Osmanlı ve Anadolu kültürünü yaşatan büyük bir kitle var. Tüm bunların neticesinde hem turist müşterilerimize, hem yerli müşterilerimize hem de zengin öğrenci topluluğuna aynı anda hizmet verebilmek amaçlı böyle bir sentezleme yaptık.”


Hasan Paşa Hanı’nın üst katında bulunan NargiliZade’de ise müşteriler; her çeşitte sunulan nargilelerden içme fırsatı buluyor hem de NargiliZade’nin sıcak ortamında güzel vakit geçirme şansına erişiyor. NargiliZade’nin bir başka özelliği ise; uzun koridorlar boyunca uzanan odalar şeklinde tasarlanmış olması. Farklı konsept ile hizmet veren odalar her müşterinin zevkine hitap edecek tarzda yer alıyor.

Adres: Mimar Kemallettin mah.Ordu cad.No:25/A Laleli /İSTANBUL (Ordu caddesi), 34050 İSTANBUL, Türkiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder