11 Eylül 2013 Çarşamba

ADALARARASI MACERA YARIŞLARI


MACERA SEVENLER ADALARARASI MACERADA YARIŞLARI’NDA BULUŞTU
İstanbul adalarından Burgazada ve Heybeliada ‘Adalararası MACERADA Yarışları 2013’ etkinliğine ev sahipliği yaptı. 600 metre yüzme, 12 kilometre bisiklet, 8 kilometreye yakın oryantiring parkurları ve bonus etaplardan oluşan yarışmada birinciliği Burç Aksoy ve İlker Burgaç'dan oluşan ELLİ (50) takımı kazandı.

Adalar’da Doğal Kültürel Miras ve Adalar Turizm Geliştirme Merkezi Projesi etkinlikleri kapsamında ISTKA tarafından desteklenen ve bu yıl ilki düzenlenen MACERADA Yarışları 8 Eylül Pazar günü farklı spor disiplinleri altında yapıldı. Yüzme, bisiklet ve oryantiring gibi sporun birçok dalında kendini sınamak isteyen sporcular MACERADA yarışları ile doğada keyifli anlar yaşadı. İkişer kişiden oluşan takımların katıldığı MACERADA Yarışları kondisyon, güç, dayanıklılık, motivasyon gibi unsurların yanı sıra; planlama, strateji, takım olma gibi sosyal yetilerin çarpışmasına sahne oldu.

Yarışmacılar özel etaplarda da yarıştı!
Yarışın yüzme etabını Burgazada ve Heybeliada arasında tamamlayan yarışmacılar, bisiklet ve oryantiring etabını Heybeliada’da sonlandırdı. Yarışmacılar İsmet İnönü, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Aziz Nesin, Lefter gibi Adalar’da iz bırakmış isimlere ithaf edilen farklı özel etaplarda da kozlarını paylaştı. Yarışmada genel toplamda “ELLİ (50)”  takımı birinciliği elde ederken, katılan takımların biri hariç tamamı yarışı tamamlama başarısı elde etti.

Adalararası Macerada Yarışları
Macerada, Adalar Turizm Geliştirme Merkezi çatısı altında Adalar Belediyesi, Adalar Vakfı, Heybeliada Gonüllüleri Derneği, Heybeliada Su Sporları Kulübü tarafından, Adalar’daki su sporları kulüpleri (Büyükada Deniz Kulübü, Adalar Su Sporları Kulübü (ASSK), Burgaz Deniz Kulübü, Kınalıada Su Sporları Kulübü, Yıldırım Spor Kulübü) ve Kızılay Adalar Şubesi işbirliğiyle düzenlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder