29 Eylül 2013 Pazar

AVRUPA’NIN EĞLENCE DEVİ MERLIN ARTIK TÜRKİYE’DE





AVRUPA’NIN EN BÜYÜK EĞLENCE FİRMASI MERLIN ENTERTAINMENTS
TÜRKİYE PAZARINA TÜRKİYE’NİN İLK DEV AKVARYUMU TURKUAZOO’YU SATIN ALARAK GİRDİ

Avrupa’nın en büyük eğlence firması Merlin Entertainments (Merlin) 2009 yılında Bayrampaşa’daki Forum İstanbul AVM’de faaliyete geçen Türkiye’nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo’yu Hollanda merkezli Global Aquariums firmasından satın aldı. Madame Tussauds balmumu müzesi, Legoland, London Eye, Dungeons ve tüm dünyada 45 farklı akvaryumu bulanan ve yılda 14 milyon rekor ziyaretçi sayısı ile dünyanın en büyük akvaryum markası Sea Life’ın da sahibi olan Merlin, Turkuazoo’yu da satın alarak Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı.

Merlin’in Avrupa’nın en canlı ve kalabalık şehri İstanbul’daki ilk yatırımı olan Turkuazoo Akvaryum aynı zamanda Merlin’in İstanbul’u yakından tanıyarak bünyesinde bulundurduğu diğer markalarıyla yapacağı yatırımları değerlendirmesi için önemli bir katalizör görevini görüyor. Merlin, Turkuazoo’nun doğru lokasyonda ve iyi bir büyüme grafiğine sahip kaliteli bir eğlence merkezi olduğunu belirterek Turkuazoo’ya yeni yatırımlar yaparak iş hacminin geliştirilmesi, her yaştan ziyaretçiye ulaşarak dünya çapında bir akvaryum olduğunu bir kez daha gözler önüne sermeyi hedefliyor. Merlin Türkiye pazarında başta Turkuazoo ile birlikte olmak üzere küresel stratejisinin kalbi olan “bilgilendirme” ve “eğlenceli öğrenme (fun learning)” konularına yoğunlaşmayı planlıyor.

Global Aquariums CEO’su Mark Taylor Türkiye’de ve dünyada çeşitli başarılara imza atmış Turkuazoo Akvaryum’un dünya devi Merlin’e satışını değerlendirdi. Taylor “2009 yılında Turkuazoo’nun açılışından bu güne kadar kat ettiğimiz yolda ulaştığımız üstün başarılardan gurur duyuyoruz. Sektöründe dünya devi olan Merlin’in Turkuazoo’yu satın almasının İstanbul’un eğlence sektöründeki gelişimi için önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Merlin, Turkuazoo’nun sürmekte olan gelişimi ve başarılarına kendi tecrübelerini de aktaracak. Global Aquariums dünyada yeni projelerle  çalışmalarına devam edecek.”

Merlin Entertainments direktörü Glenn Earlam Turkuazoo Akvaryum’u Merlin bünyesine dahil etmekten çok mutlu olduklarını belirterek “İstanbul hızla büyüyen turistik bir şehir ve önemli bir yerel pazar. Merlin olarak amacımız böylesine önemli bir şehirde Turkuazoo Akvaryum’un kusursuz Türk yönetim ekibiyle Merlin’in sihirini harmanlayarak Turkuazoo’nun dünya çapında bir akvaryum ve İstanbul’un mutlaka görülmesi gereken bir turistik destinasyonu olduğunu vurgulamak.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder