15 Eylül 2013 Pazar

SİDE 13. ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ,SONA ERDİ!


Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 13. yılında kapanışını; Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin 14 Eylül 2013, Cumartesi akşamı Antik Tiyatro’da verdiği görkemli gala konseriyle yaptı! Bu yıl 13. yaşını kutlarken yine Türkiye’nin ve dünyanın önemli sanatçılarını sanatseverlerle buluşturan Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; kapanış konserinde ise Antalya Devlet Opera ve Balesi’ni Antik Tiyatro’da ağırladı.

Türkiye’de ve dünyada sayısız orkestra ile her sene düzenli olarak konserler veren, operaya olan tutkusunun yanı sıra geç romantik senfoniler ve modern müzik repertuarında da başarısını kanıtlayan şef Antonio Pirolli’nin yönetiminde unutulmaz bir konser veren Antalya Devlet Opera ve Balesi; gala konserinde, Verdi, Saent-Saens, Gounod, Puccini, Rossini ve Bizet’in eserlerinden seçmeleri seslendirdi. Konserde orkestraya, Elvira Fatykhova (soprano), Aylin Ateş (mezzosoprano), Leonardo Caimi (tenor) ve Tuncay Kurtoğlu (bas) eşlik etti.

2000 yılında Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar tarafından başlatılan, EFA (Avrupa Festivaller Birliği) üyesi Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye’nin ve dünyanın saygın festivalleri arasında yer alıyor. 3 – 14 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; dünya çapında sanatçı ve grupları, önceki yıllarda olduğu gibi yine bu yıl da Side’de ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder