17 Eylül 2013 Salı

“TURİZM, KRİZLERE İLAÇ KALKINMAYA KALDIRAÇTIR”

   


Turizm gündemli bakanlar toplantısı isteniyor
“Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” ana teması ile 3’ncüsü 29 Kasım’da yapılacak ‘Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde ekonomik kriz ortamlarında turizmin rolü tartışılacak. Kongreye Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder de katılarak turizmcilere yeni dünya düzeni süreci ve bunun turizme etkilerini anlatacak.

Dünyada gündemde olan ekonomik kriz tartışmaları sürerken, seyahat endüstrisinin kriz süreçlerindeki rolü Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde tartışılacak. Geleceğin Turizmi turizmin Geleceği başlığı ile Antalya’da Lara-Kundu’daki Wow Kremlin Palace’ta 29 Kasım’da yapılacak olan 3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder de katılarak yeni dünya düzeni süreci ve bunun turizme etkileri ile ilgili bir konuşma yapacak.

Kongrede ayrıca Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Prof. Dr. Güngör Uras da birer sunum yapacak. Kongre 28 Kasım’da Lara Concorde Resort Otelde hoş geldiniz kokteyli ile başlayacak.  Kongre ile ilgili olarak İstanbul Taksim’deki Titanic Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve RESORT Dergisi imtiyaz sahibi Sururi Çorabatır, 3’ncüsü bu yıl yapılacak olan, ‘Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği’ ana temalı Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin içeriği ve düzenlendiği tarih itibariyle çok önemli olduğunu söyledi.

Dünyada ekonomik kriz ve turizm
Konuyla ilgili bilgi veren AKTOB 2. Başkanı ve 3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi KoordinatörüYusuf Hacısüleyman, Türkiye’nin turizmde iki büyük pazarı olan Almanya ve Rusya olduğuna anımsatarak, Schröder’in Almanya eski başbakanı ve şu anda Rus Gaz Prom şirketinin yöneticisi olmasının önemli olduğunu bildirdi.

Hacısüleyman şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Bankası, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)’nin ayrı ayrı hazırladıkları raporlarda turizmin krizlerde ilaç işlevi gördüğünü, kalkınma ve gelişmede kaldıraç rolü oynadığı belirtiliyor.

Seyahat endüstrisi profesyonellerinin yayını Resort Dergisi olarak 3’ncüsünü bu yıl düzenlediğimiz kongre bu açıdan çok önemlidir. Türkiye’nin turizmde bugün geldiği noktada böyle bir kongre özel bir önem taşıyor ”

Seyahat endüstrisi 54 sektörle ilişkili
Kongremizde bu yıl sektör ile ilişkili diğer kesimlerden de konuşmacılar olacak. Ayrıca Wow Kremlin Palace’ta kongrenin yapılacağı salonun olduğu kattaki fuayede turizm ile ilişkili 54 sektörden firmaların yer alacağı bir sergi de bulunacak.

Bu kongrede seyahat endüstrisinde öne çıkan eğilimler ile gelecek vizyonları ele alınıyor. Bu kongrede alışılmış yorum ve analizlerden sıyrılarak talep ve arz cephesindeki trendler ile turizmin sosyal boyutlarının da gerçekte ne olduğu, nereye evrildiği gibi ana konular ele alınıp tartışılacak. Sektör-kamu kesimi ve ilişkili kesimler işbirliği ile yol haritası çıkarılacak.

Turizm gündemli bakanlar kurulu toplantısı
Bu kongre ile amacımız seyahat endüstrisinin başta istihdam ve yatırım olmak üzere cari açığını kapatılması, döviz dengesinin kurulması gibi ekonominin can damarı olan konular ile bölgeler arasında dengenin kurulması ve sosyal değişimin hızlanmasında turizmin oynadığı rolü sergileyip önemini anlatmaktır. Türkiye’nin turizmde bugün geldiği noktada böyle bir kongre özel bir önem taşıyor.  Bu nedenle uluslar arası alanda ve ülkemizdeki gelişmeler dikkate biz hükümetin turizm özel gündemle ele alacağı bir  bakanlar toplantısı yapmasını istiyoruz. Bunu daha önce İspanya, Yunanistan ve Mısır yaptı çok da iyi sonuçlar aldılar.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder