15 Eylül 2013 Pazar

YÜN VE ÖRGÜ TASARIMLAR AVRUPA’DA BU SEZON ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK



Avrupa’nın ünlü outlet alışveriş kasabaları Chic Outlet Shopping®, yün ve örgü tasarımların doğallıktan gelen şıklığını gözler önüne serebilmek için Ekim ayı içinde çeşitli etkinlikler düzenleyecek .Avrupa’da bulunan dokuz Value Retail outlet alışveriş kasabasından oluşan Chic Outlet Shopping®, ‘Şık Bir Dokunuş’ kampanyası kapsamında, yün ve örgü tasarımları ön plana çıkaran bir konsept hazırladı. Doğallıktan gelen şıklığı özler önüne serecek ‘Şık Bir Dokunuş’ kampanyasına katılan dünyaca ünlü markalar sadece tasarımlarıyla değil, olağanüstü işçilikleriyle de gardırobunu yenilemek isteyenlere çok özel seçenekler sunacak. Tüm kasabalarda en ünlü markalar, tavsiye edilen perakende fiyatlar üzerinden yüzde 60 indirimle satılacak.Ekim ayı sonuna kadar sürecek ‘Şık Bir Dokunuş’ kampanyası kapsamında, yünün ve örgünün doğallığına dikkat çekmek amacıyla farklı etkinlikler de yer alacak. Her kasaba, ziyaretçilerine Uniqverse Studio imzalı yün heykel çalışmaları sunacak ve etkinlik ve faaliyetlere ev sahipliği yapacak.


TOP MODEL EVA PADBERG’DEN GÖĞÜS KANSERİYLE MÜCADELEYE DESTEK
Münih’teki Ingolstadt Kasabası ve Frankfurt’taki Wertheim Kasabası da top model Eva Padberg’in desteklediği ve örgüyü yücelten bir etkinliğin de aralarında bulunduğu bir dizi etkinlikle, göğüs kanseriyle mücadele eden yardım kuruluşu Mamazone’a destek verecek. Ekim ayı uluslararası ‘Göğüs Kanseri Farkındalık Ayı’ olduğu için, bu günlerde kasaba ziyaretçileri gelirleri yardım kuruluşuna bağışlanmak üzere pembe yün çileleri satın almaya davet edilecek. Bu yünler daha sonra ziyaretçiler veya tesiste bulunan bir örgücü tarafından örülüp bir battaniye haline getirilerek bir göğüs kanseri hastasına sunulacak. Ayrıca battaniye teslim edilmeden önce dünyanın yardım amaçlı en büyük battaniyesini oluşturmak için hazırlanan battaniyeyle birleştirilecek. Alman kasabaları, ziyaretçilerine ayrıca bu projeye yönelik bir çile yünü de içeren ‘Şık Bir Dokunuş’ alışveriş paketlerini de sunacak. Wertheim Kasabası’ndaki etkinlikler 18-19 Ekim, Ingolstadt Kasabasındaki etkinlikler ise 11-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.


DÜNYACA ÜNLÜ YÜN UZMANLARINDAN MODA ÖĞRENCİLERİNE DERS
Barcelona’daki La Roca Kasabası’nda, 25 yıldır dünyanın en büyük yün uzmanlarından olan H Dawson Wool’dan Jo H. Dawson ve genç Amerikalı örgü tasarımcısı Lindsay Degen, bir seminer gerçekleştirerek yeni lüks trend olarak yünü tartışacak. Degen ayrıca Madrid ve Barcelona’daki moda öğrencilerine ustalık dersi verecek.Madrid’in Las Rozas Kasabası’nda  yer alan ‘Spain Makes’ konsept butiğinde ise yetenekli İspanyol zanaatkarların çalışmaları sergilenecet ve ziyaretçilere de örgü atölyelerine katılma imkanı sunulacak.


Chic Outlet Shopping®  ‘Şık Bir Dokunuş’ kampanyası etkinlikleri çerçevesinde, ‘Yün Trendleri- Wool Trends’  isimli bir filmi de gösterime soktu. Filmde, Uniqverse Studio’dan Estrella Archs sezonun en gözde yün tasarımlarına ilişkin uzman görüşlerini sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder