17 Eylül 2013 Salı

Ekim ayları, tam da Kanlıca mantarı yeme zamanı


Ekim ayları, tam da Kanlıca mantarı yeme zamanı… Yağmurlar çisil çisil yağar, ardından güneş toprağı azıcık ısıtır ve birbirinden lezzetli kanlıca mantarları bitiverir…İksir Resort Town’da, kanlıca mantarı tanıma, toplama, közde pişirme şenliğiYağmurlar çisil çisil yağar, ardından güneş toprağı azıcık ısıtır ve birbirinden lezzetli kanlıca mantarları bitiverir. Kanlıca mantarını tanıma, toplama, közde pişirme şenlikleri, İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası’nda, 5 ve 6 Ekim ile 12 ve 13 Ekim tarihlerinde yapılacaktır.


Mantar turlarına katılanlar, topladıkları kanlıca mantarı ile dilerlerse mantar turşusu kurabilirler veya topladıkları mantarları otelin mutfağına vererek mantarlı ekmek, mantar güveç, mantar çorbası olarak tadabilirler. Bin bir ton yeşilin, sarının, turuncu ve mavinin tek karede buluştuğu doğa harikası Daday’a, bu kez de mantar turları için hafta sonu kaçamağı yapmaya hazır olun.
Kastamonu Havalimanı’nın faaliyete başlamasıyla, Daday’da doğanın kalbine kaçış fırsatı her gün var ve doğa size komşunuz kadar yakın.


Şenlik içinde toplanması da, yenmesi kadar zevkli
Batı Karadeniz Bölgesi’nde yaygın olan Kanlıca mantarının, yerel mantar tanıyanlar eşliğinde, sepetler bir elde, çakılar diğer elde, gözler kabarmış topraklarda, mantar öbeklerinde bir şenlik havası içinde toplaması da, en az yenmesi kadar zevklidir. Ulu ve sık çam ağaçlarının bulunduğu kaybolabileceğiniz kadar derin ormanda; şenlik eşliğinde katılacağınız mantar toplama turunda; Kanlıca veya tel tel mantarları toplamaya hazır mısınız?

Doğa, mantar, spor bir hafta sonundan beklenen en muhteşem üçlü…
Siz de bu üçlüye Daday’da İksir Resort Town Tatil Kasabası’nda, 5 ve 6 Ekim ile 12 ve 13 Ekim hafta sonlarında davetlisiniz. Doğanın tüm renklerini 4 mevsim gözler önüne seren ve güzelliklerini sizlerle paylaşan, İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası, bol oksijeniyle ciğerlerinizi, görselliğiyle ufkunuzu, 50’nin üzerindeki aktivitesiyle yaşamınızı renklendiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder