29 Eylül 2013 Pazar

BAŞKAN TOPBAŞ'A ÜLKE LİDERLERİNDEN BÜYÜK İLGİ



Birleşmiş Milletler 68. Kurul toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birçok ülke lideriyle ikili görüşme yaptı.Dünya siyaseti ve yerel yönetimler üzerine görüş alışverişinde bulunan Başkan Topbaş büyük ilgi gördü.Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf ile sohbet eden Başkan Topbaş, “Ülkelerin kalkınması yerel yönetimlerden geçiyor. Biliyorsunuz her toplantıda örnekleriyle dile getiriyorum” dedi. Liberya Devlet Başkanı ise, “Sizin görüşleriniz ve tecrübeleriniz bizim için önemli. Bir sene önce Liberya’ya geldiğinizde bize üç adet çöp kamyonu ve otobüs hediye etmiştiniz. Sözünüzde durdunuz. Şimdi onları kullanıyoruz. Halkım adına çok teşekkür ediyorum. Sizin İSMEK ve diğer konularda verdiğiniz örnekler üzerinde çalışıyoruz. Sizin tecrübenizle halkımıza daha iyi hizmet için çalışıyoruz. Sizi ülkemizde tekrar görmek isteriz” dedi. Başkan Topbaş ise, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tüm şirketlerimle yardıma hazırız. Kardeş ülkeler olarak sorunların üzerinden gelmemiz lazım. Sizi İstanbul’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız” dedi.

Ortak paydalarda buluşmak en büyük temennimiz
Toplantı sırasında Hollanda Kraliçesi Zorrequieta Maxima da Başkan Topbaş’a, “Sayın Topbaş sizi çok yakından takip ediyoruz. Burada karşılaşmak ne büyük mutluluk. İstanbul’a geldim hayran kaldım. Siz de iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlama törenlerine gelmiştiniz. Bu dostluklarımız daha yüzyıllarca sürecek. Seçimlere hazırlanıyormuşsunuz. İstanbul halkının tercihi yine siz olacaksınız eminim. İstanbul halkı sıcak insanlar doğru karar vereceklerinden eminim” dedi. Bunun üzerine Başkan Topbaş da, “Sizi tekrar İstanbul’da görmek isteriz. Halkım adına teşekkür ederim. Ortak paydalarda buluşmak en büyük temennimiz” dedi.


Tecrübelerimizi paylaşabiliriz
ABD Kongre üyesi Ed Witgield Başkan Topbaş ile görüştü. Witgield de Başkan Topbaş’a, “ABD’de Amerikan Türk İş Adamları derneğinin kuruluşunda görev aldım. İki ülkenin iş adamlarını bir araya getirerek önemli çalışmalar yaptı. İstanbul’un da potansiyelinizi biliyoruz. Orada yapılan çalışmalar ve dinamik genç bir nesliniz var. Sizinle bir çok ortak noktada buluşabiliriz” dedi. Başkan Topbaş ise, “ Biz İstanbul halkı olarak gerek yönetimde gerekse ticari ilişkilere hazırız. Tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Sizi İstanbul da görmek bizleri mutlu eder” dedi.Başkan Topbaş daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Dışişleri Bakanlığı’nın yabancı heyetlere verdiği kokteyle katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder