17 Eylül 2013 Salı

KURBAN BAYRAMI TURLARI %70 DOLDU



SEYAHAT HARCAMALARI İLK 6 AYDA %16 ARTTI
Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin Kurban Bayramı turlarının şimdiden yüzde 70 oraninda dolduğunu belirtti.Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin “Seyahat harcamaları ilk altı ayda yüzde 16 arttı. Biz de Tatil.com olarak yılın ilk 8 ayı sonunda iç Pazar hacmimizi yüzde 60’a yakın arttırdık” dedi.

Sezonun son günlerini yaşadığımız bugünlerde Türkiye İstatistik Kurumu verilerini açıkladı. Bu yılın ilk 6 ayında seyahat harcamaları yüzde 16 arttı. Yaklaşan Kurban Bayramı turları ise şimdiden yüzde 70 oranında doldu. Özellikle klasik İtalya, Orta Avrupa, Beneleux Paris ve Uzakdoğu turları dolmak üzere.

İç Pazar hacmimizi yüzde 60 arttırdık
Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin seyahat harcamalarının ilk 6 ayda yüzde 16 artması iç Pazar pastasının bu sene yüzde 15 civarında büyüdüğünü gösterdiğini belirterek “Haziran ayındaki Gezi olayları olmasaydı bu oranın artma ihtimali yüksekti. Çünkü taleplerde olaylarla birlikte düşüş yaşandı. Biz Tatil.com olarak yılın ilk 8 ayı sonucunda iç pazar hacmimizi yüzde 60’a yakın arttırdık. Son 3 yıldır da agresif büyüme stratejimiz var ve planladığımız gibi de gidiyoruz.

Klasik İtalya, Orta Avrupa ve Beneleux Paris ve Uzakdoğu turları dolmak üzere
Ağustos ayı boyunca ve Eylülün ilk yarısında tesislerdeki yüksek doluluk nedeniyle tüm iç pazar operatörlerinin sorun yaşadığını ve bu dönemde kontenjan problemi olmazsa pazarın daha da büyüyebileceğini anlatan Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin “Kurların yükselmesi ve Mısır’daki problem nedeniyle dış pazar operatörleri rotayı Türkiye'ye çevirdiler. Bu nedenle oteller dış pazarlara daha çok kontenjan verdiler. Şu anda talepte düşüş olsa da halen iyi talep alıyoruz. Kurban Bayramı turlarımız şimdiden yüzde 70 oranında doldu, özellikle Klasik İtalya, Orta Avrupa, Benelux Paris ve Uzakdoğu turlarımız dolmak üzere, Kıbrıs’ta da sanatçılı programlar  çok talep görüyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder