22 Eylül 2013 Pazar

TAKSİM MEYDANI İSTANBULLULARIN ARZU ETTİĞİ HALE GETİRİLECEK




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’de projenin  devam ettiğini belirterek, “Üzerine zemin kaplamaları, kent mobilyaları, ağaçlandırmalar yapmak suretiyle Taksim’i İstanbullular’ın arzu ettiği hale getireceğiz” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz ilçesinde yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış, tanıtım ve temel atma törenine katıldı. Törene Topbaş’ın yanı sıra AK Parti milletvekilleri İsmet Uçma, Osman Poyraz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Taksim projemiz devam ediyor
Başkan Kadir Topbaş açılış öncesi yaptığı konuşmada, Taksim’de açılan yeraltı tünelinden bahsederek, “Geçenler, görenler hayranlıklarını gizleyemiyor. En yoğun saatlerde, özellikle akşam saatlerinde 1 saatte 8 bin araç geçemezken şimdi yarım saatte 8 bin araç rahatlıkla geçer hale geldi. Taksim, daha önceki 50 bin metrekarelik alana yeni alanlar ilave edilmek suretiyle 100 bin metrekareye çıktı. Maalesef gecikmelerden dolayı bitmediği için o bölgeye gidenler altta trafiğin geçişini görünce ‘üstü neden böyle’ diye sorgulamaya başladılar. Halbuki daha projemiz devam ediyor. Üzerine zemin kaplamaları, kent mobilyaları, ağaçlandırmalar yapmak suretiyle Taksim’i İstanbullular’ın arzu ettiği hale getireceğiz” dedi.

Yakında bir gram atık su Boğaz’a girmeyecek
İstanbul Boğazı’nda kendilerinden önce bütün yerleşimlerin, lokantaların, evlerin atık sularının denize boşaltıldığını ifade eden Topbaş “Yıllarca böyle geçti. Bizler boru itme metoduyla açık kazı yapamadığımız için bütün bu sahillerin tamamını kolektör almak suretiyle denizde atık suların önüne geçmeye çalıştık. Birkaç nokta var ihalelerinden dolayı, müteahhitlerinden dolayı sıkıntılı olan noktalar var. Onlar da  çözülecek. Yakın bir tarihte bir gram atık su İstanbul Boğazı’na girmeyecek. Tertemiz bir deniz haline gelecek. Artık deniz de hem balık hem de insanlarımızın istifade ettiği güzellik burada yaşanacak” şeklinde konuştu.

İstanbul için yeni projelerimiz var
Önümüzdeki yerel seçimlerin ve arkasındaki süreç içerisinde hep beraber İstanbul için güzel şeyler yapmaya devam edeceğini belirten Topbaş, "Bugün burada detaylarını açıklamak istemediğim ama İstanbul için yeni projelerimiz var. Belki gelecek seçim zamanında dile getiririz. Güzelliklerin bu kente neler katacağını veririz. İstanbul'un hızla gelişen ekonomisi ve işsizlik oranı düşük olduğunu burada ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Hafriyat sıkıntısı kalmayacak
Başkan Kadir Topbaş, Beykoz’daki hizmetlerin toplu açılış töreninde kamyoncuların hafriyat eylemine değindi. İstanbul’da hafriyat alanları konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Topbaş, “Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü veya Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan almış olduğumuz tahsisle döküm alanları oluşturabiliyoruz. Gebze’den başka bu tarafta döküm alanı yok veya Avrupa yakasına geçecekler. Sıkıntılı bir yolculuk. Çözüm gereklidir. Konu bize intikal etti. Sayın Veysel Eroğlu ile görüştüm, talimatını verdi ve sorun bitti. Arkasından yeni döküm alanlarının da gelmesiyle bu sıkıntı yaşanmayacak. Bugün İstanbul’da biraz trafik yoğunluğu oluştu. İnşallah bundan sonra bunun tekrarı olmaz. Özellikle hafriyat işi yapan işletmelerin de hassasiyetlerini rica ediyorum” dedi.Konuşmaların ardından Topbaş ve beraberindekiler kurdele keserek toplu açılışı gerçekleştirdi. Açılışın ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kadir Topbaş, daha sonra Beykoz’dan ayrıldı.

Beykoz'da Açılışı Yapılan Yatırımlar:
Beyaz Erguvan Caddesi Çevre Düzenlemesi, Spor Caddesi Çevre Düzenlemesi, Bozhane İtfaiye Binası, Çavuşbaşı İtfaiye Binası,Yalı Erguvan Caddesi Çevre Düzenlemesi,20 dönüm büyüklüğündeki OrhanVeli Parkı, Paşabahçe Meydan Düzenlemesi, Beykoz Koru Düzenlemesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder