22 Eylül 2013 Pazar

“BARIŞ SÜRECİ DİYE ANILAN SÜREÇ İNŞALLAH BAŞARIYA ULAŞIRSA BÜYÜK BİR İHTİMALLE BÖLGEMİZDE BİR PATLAMA OLMASINI BEKLİYORUZ”




Halil ÖNCÜ – ANTALYA
Adıyaman, Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) destekleriyle Antalya Expo Center'da düzenlediği ev sahipliğinde Antalya Expo Center'de düzenlenen 4. Yöresel Ürünler Fuarı’na katıldı. Standtta kendisinden bilgiler aldığımız Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci fuarın önemine dikkat çekerek, “Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilimizi ve kültürümüzü tanıtmak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla Antalya’da her yıl düzenlene çeşitli fuarlar var. Bu fuarlardan da bugüne kadar iki tanesine katıldık bu yıl. Dolayısıyla Ulusal ve Uluslararası fuarlara da katılım sağlıyoruz. Yöresel ürünler fuarına gelerek Adıyaman’a ait olan yöremizde bulunan bu ürünleri tanıtma imkanı bulduk” dedi.

Adıyaman hakkında bilgiler veren Ekinci,  Adıyaman deyince ilk akla Nemrut dağı geldiğini ifade ederek, “Komagene medeniyetinin aşağı yukarı bütün kalıntıları da Adıyaman ili sınırları içerisindedir. Bilindiği gibi Nemrut Dağı dünya kültür miras alanlarından Türkiye’deki 10 yerden birisidir. Ayrıca, dünyanın 8. harikası olarak nitelendirilen ve UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında gösterilen dev tanrı heykellerinin bulunduğu Nemrut Dağı, FIJET tarafından Altın Elma ödülüne de layık gösterilmiştir. Nemrut dağımız hakikatten Kültür turizmi açısından son derece önemli, Türkiye’de büyük kültür turizmi potansiyeli olan yerlerin başında geliyor. Kültür turizmine meraklı olan bütün insanları Nemrut dağında görmekten kıvanç duyacağız”dedi.

Son günlerde bölgede esen barış sürecinin başarıya ulaşması ile bölge turizminde bir patlama olacağına da inandığını belirten Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, “ Şu anda Adıyaman turizmde istenilen ve beklenen yerde değil. Yıllık ortalama kültür turizmi açısından 100 bin civarında bir ziyaretçimiz var. Bununda yarısını yabancı yarısını da yerli misafirlerimiz oluşturuyor. Fakat bu potansiyelin çok daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Özellikle son yaıllarda bölgede bulunan barış süreci diye anılan süreç inşallah başarıya ulaşırsa büyük bir ihtimalle bölgemizde bir patlama olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder