29 Eylül 2013 Pazar

QATAR AIRWAYS, ÇİN’ DEKİ ALTINCI NOKTASINA UÇUŞLARA BAŞLIYOR



Qatar Airways, Çin’deki altıncı noktası olan Chengdu’ya programlı uçuşların başlaması ile Çin’deki operasyonlarını arttırıyor.Qatar Devletinin başkenti Doha’daki merkezinden aktarmasız gerçekleşen QR884 sayılı uçuş Chengdu Shuangliu Uluslararası Hava Limanına vardığında, tüm yolcular ve çalışan ekip hava limanı görevlileri tarafından sıcak bir selamlama ile karşılandı.  Qatar Airways’ in Çin’deki diğer beş varış noktasının (Pekin, Şangay, Guangzhou, Hong Kong ve Chongqing) arasına katılan Chengdu varış noktasına haftada üç defa uçuşlar yapılarak, Çin’e yapılan haftalık uçuşların sayısı 41’ e ulaştı.

Qatar Airways’in Chengdu’da büyük bir potansiyel gördüğünü belirten Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker “Bu yeni varış noktası Batı Çin’deki ekonomik gelişme dalgasında önemli bir rol oynayacak. Dünya genelinde “Fortune 500” şirketlerinin neredeyse yarısının bu kentte ofis açması bir tesadüf değil. Chengdu, Çin’in en hızlı büyüyen havacılık merkezi olmayı amaçlıyor.” dedi.

Qatar Airways’ in Çin’deki yeni varış noktasını duyurmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Akbar Al Baker sözlerini şöyle sürdürdü: “Chengdu uçuşlarının başlaması ülkenin bir sonraki önemli ekonomi ve ulaşım merkezi olacak bu kentteki canlılık ve gelişme taahhüdümüzü gösteriyor.  2011 yılında, Batı Çin ile Orta Doğu arasındaki aktarmasız ilk rota olan Chongqing’in açılışını mutlulukla duyurduğumuzu hatırlıyoruz. Büyümekte olan bu bölgeye yeni bir katkıda bulunma fırsatını elde ettiğimiz için son derece gururluyuz.”

Chengdu, Qatar Airways’ in küresel ağındaki 130.uncu varış noktası oldu. Bu kente yapılan uçuşların başlaması ile hava yolu şirketinin Asya uçuşlarının oranı %15’in üzerine çıktı.

Chengdu rotasında faaliyet gösteren Airbus A330 modeli uçaklarda 248 koltuk Ekonomi sınıfı ve 36 koltuk Business Class olmak üzere iki yolcu sınıfı bulunuyor. Uçaklarda ayrıca koltukların arkalarında bulunan TV ekranları ile her iki sınıfta seyahat eden tüm yolculara yeni nesil interaktif eğlence sistemi ile 900’den fazla ses ve video dosyası seçeneği sunuluyor.


Chengdu – Doha arasındaki uçuş programı şu şekildedir:

DOHA – CHENGDU: Haftada 3 uçuş, 3 Eylül 2013’den itibaren
Salı, Perşembe ve Cumartesi
QR884   Kalkış: Doha Saat: 02:00                   Varış: Chengdu Saat: 14:30
                                                                                               
CHENGDU– DOHA: Haftada 3 uçuş, 3 Eylül 2013’den itibaren
Çarşamba, Cuma ve Pazar
QR885   Kalkış: Chengdu Saat: 01:00               Varış: Doha Saat: 03:50

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder