5 Mart 2015 Perşembe

Marka Kent Sivas, Turizm Profesyonelleri İle Buluşuyor

Sivas’tan Turizm Profesyonellerine Çıkartma!
“Marka Kent Sivas” projesi ile birlikte turizmde önemli bir çıkış yakalayan ve son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Sivas, ORAN Kalkınma Ajansı’nın desteği ile oluşturulan “Sivas Turizm Profesyonelleri İle Buluşuyor” projesi kapsamında İstanbul’a bir çıkartma yaparak turizm profesyonelleri ile buluştu.


Marka Kent Sivas Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Metin Çelik, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Şube Müdürü Sibel Akyüz ve Kürşat Şimşek’in katıldığı ziyaretlerde İstanbul’un nitelikli turizm yapan seyahat acentelerinden, Arnika Turizm, Bukla Tur, Folktur, Gezici Yak Travel, Kamp Ateşi Tourism &Travel, Folklorik Turizm, Gezgin Damaklar ve KKS Tour’a gidildi.
Seyahat acentelerine Sivas’ın sahip olduğu turizm değerleri ve bu değerlerin paket tur haline getirilerek ürünleştirilmesi hakkında bilgiler verildi.


Oldukça verimli geçen ziyaretlerde, seyahat acentelerinin yetkilileri Sivas’ın turizm değerleri ve bu değerlerin paket turlar haline getirilmesi çalışmalarından etkilendiklerini dile getirdi. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Arnika Turizm Seyahat Acentası Sahibi İbrahim Tanrıverdi, “Sivas’ın turizm değerlerini biliyorduk ancak yapılan bu paket tur çalışmaları bizleri çok etkiledi. Sivas’ın her yönüyle turizme hazır olduğuna ikna olduk. Bu durumda seyahat acenteleri olarak bizlerin tek yapması gereken, Sivas turlarını gündemimize almaktır.” dedi.

Sivas İl Kültür Ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise, "Sivas'ı turizm profesyonellerinin güzel hizmet alacağı bir yer haline getirdik ve şimdi bu turizm imkanlarını seyahat acentelerine yerlerinde tanıtıyoruz. İstanbul ile başlayan ziyaretlerimiz Ankara, İzmir ve Kapadokya ile devam edecek " açıklamasında bulundu.
Sivas’ın turizm değerleri ve hazırlanan paket turlar hakkında bilgi alan birçok seyahat acentesinin önümüzdeki Nisan ayından itibaren Sivas’a tur düzenlemesi bekleniyor.
Oktay Öztürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder