4 Eylül 2013 Çarşamba

CAZ SEVERLER JAZZ COMPANY’DE BULUŞUYOR


JAZZ COMPANY, YENİ SEZONA 23. AKBANK CAZ FESTİVALİ’YLE BAŞLIYOR

Jazz Company, Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali’nin 28 Eylül Cumartesi “For Ensemble” ve 5 Ekim Cumartesi “Fötr Blues Band” konserleri ile iki etkinliğine ev sahipliği yapıyor.23. yılında yine dopdolu bir program ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan Akbank Caz Festivali  bu sene 25 Eylül-12 Ekim 2013 tarihleri arasında üç hafta boyunca şehri cazın onlarca farklı rengiyle kucaklayacak.

Taksim’de Elite World İstanbul Otel bünyesinde yer alan Jazz Company, beşinci yılında bu büyük etkinliğe dahil olup caz, blues severlerle buluşmaya devam ediyor. Jazz Company, her Cuma ve Cumartesi aksamı 22:00-01:00 saatleri arasında canlı caz, blues müzik dinletileriyle, muzik severlerin ve dünyanın dört bir yanından gelen otel misafirlerinin gözdesi… Birbirinden değerli müzisyenleri ile kulağa, sıcak ortamı ile göze, içki menüsünde yer alan "Summertime", "Blue Moon" kokteylleri ve "Caz Yemeği" menüsü ile de gelenlerin damak zevkine hitap eden Jazz Company adından sıkça söz ettirdiği "jam session"ları,  sürpriz sanatçıları, yenilenen teknik donanım ve dekoruyla yeni sezonda da farklı  etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

23. Akbank Caz Festival Programı:
http://www.akbanksanat.com/caz-festivali/caz-program
http://www.akbanksanat.com/pdf/23CazFestivalBrosur.pdf


Yer: Jazz Company - Elite World İstanbul Hotel
Adres: Şehit Muhtar Cad. No: 42 Taksim İstanbul
Tel: 0212 313 83 83 / infoistanbul@eliteworldhotels.com.tr
Giriş: 25 TL
www.eliteworldhotels.com.tr

For Ensemble
For Ensemble 2012 yılında Ebru Dengiz, Esra Kaya, Gizem Altun ve Gökçe Göknel’in caz çalışmaları yapmak için bir araya gelmesiyle oluştu. Birlikte söyledikleri çok sesli şarkılar, düetler ve solo parçalar ile ilgi çekici bir konser performansına sahip olan grup, caz klasiklerinden popüler şarkıların caz yorumlarına ve çağdaş caz örneklerine uzanan renkli bir repertuara sahip.

Ebru Dengiz: Vokal
Esra Kaya: Vokal
Gizem Altun: Vokal
Gökçe Göknel: Vokal
Samad Kamali: Piyano
Alper Kılıç : Bas
Riccardo Marenghi :Davul


Fötr Blues Band
2012 yılı başlarında Alper Durmuş ve Ergin Kandemir tarafından kurulmuştur. Üyelerinin emprovize ve uyum ruhu sayesinde kısa zamanda yol alan grup, İstanbul’daki birçok Caz kulübünde ve Blues gecelerinde bugüne kadar 100’ün üzerinde sahnede yer almış, büyük  beğeni toplamıştır. Sahnesinde yerli/yabancı birçok kaliteli müzisyeni ağırlamıştır. Doğal, samimi performansı ve sahnedeki doğaçlama Blues enstantaneleriyle birçok müzik dinleyicisine Blues’u sevdirmiştir. 1930’lu yılların delta kültüründen, 2000’li yılların jazzy ve funky ögeler içeren modern usulüne kadar; Chicago Blues, Texas Blues ve Electric Blues gibi kültürleri kapsayan geniş bir ifade tarzı bulunan grup, hayatı boyunca bu keyfi yaşamayı ve yaşatmayı hedeflemektedir.

vokal/gitar: Alper Durmuş
gitar: Ergin Kandemir
Bas gitar: Vefa Karatay
Davul: Yetkin Güntürk
Saksafon: Deniz Felder
Trompet: Onurcan Çağatay
Trombon: Seçkin Özmutlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder