8 Eylül 2013 Pazar

MACERADA YARIŞLARI BAŞLIYOR!



MACERA YARIŞLARI DOĞA VE MACERA TUTKUNLARINI BİRARAYA GETİRİYOR
İstanbul adalarından Burgazada ve Heybeliada ‘Adalararası MACERADA Yarışları 2013’ ile doğa ve macera tutkunlarını biraraya getiriyor. Yüzme, bisiklet, oryantiring parkurları ve bonus etaplardan oluşan yarışma 8 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek.


Adalar’da Doğal Kültürel Miras ve Adalar Turizm Geliştirme Merkezi Projesi etkinlikleri kapsamında ISTKA tarafından desteklenen ve bu yıl ilki düzenlenen MACERADA Yarışları farklı spor disiplinlerini ve eğlenceyi aynı yarış içerisinde topluyor. Oryantiring, bisiklet, yüzme gibi sporun birçok dalında kendini sınamak isteyen sporcular MACERADA yarışları ile doğada keyifli anlar geçirme fırsatı elde ediyor.



 İki kişilik 50 takımın katılacağı MACERADA Yarışları kondisyon, güç, dayanıklılık, motivasyon gibi unsurların yanı sıra; planlama, strateji, takım olma gibi sosyal yetileri de gerektiriyor.


Bonus etaplar arasında Lefter Penaltı Noktası, Sait Faik bitki keşif parkuru
8 Eylül’de Saat 09:00’da Burgazadası ile Heybeliada arasında yüzme etabı ile başlayacak yarışmacılar, bisiklet ve oryantiring etabını Heybeliada’da tamamlayacaklar. Yarışmacılar İsmet İnönü, Sait Faik, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Aziz Nesin, Lefter gibi Adalar’da iz bırakmış isimlere ithaf edilecek bazı etaplarda güçlerini sınayacak.

7 KITADA 7 ULTRA MARATON hedefleyen Alper Dalkılıç yarışmacılarla
Adalararası MACERADA Yarışları 7 Eylulde yarışmacıların Heybeliada Kızılay Kampı’nda kampa girmeleriyle başlayacak. 4 ayrı kıtada 4 ultra maraton tamamlayarak Grand Slam unvanını kazanan ilk Türk sporcu ve Dünyadaki 28 kişiden biri olan Alper Dalkılıç, halihazırda içerisinde bulunduğu “7 KITADA 7 ULTRA MARATON” projesi ile ilgili bir sunum yapacak. Bugüne kadar Güney Amerika’da Atakama Çölü, Asya’da Gobi Çölü, Afrika’da Sahra Çölü ve Antarktika’da her biri ortalama 250 km uzunluğundaki maratonları koşan Alper Dalkılıç, gezip gördüğü yerlerdeki muhteşem güzellikleri ve yaşadığı zorlukları sunumunda paylaşacak. Dalkılıç, sunumuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “2012 yılında 4 ayrı kıtada 4 ultra çöl maratonunu bitirerek Grand Slam unvanını alan ilk Türk oldum. Bu heyecanımı, yaşadıklarımı EKSİ-ARTI isimli kısa filmle paylaşıyorum. 4 kıta sonrasında #7kıta7ultramaraton projesinde kalan kıtalarda da ultra maraton koşma projesi ile mayıs ayında 520 km koştuktan sonra, ağustos ayında 6. Kıtadaki İzlanda ultra maratonuna katıldım. Projedeki son kıta olan Kuzey Amerika'daki BÜYÜK Kanyon Ultra Maratonu (270 km) öncesinde sizlerle yaşadıklarımı aktarmak ve paylaşmak için tüm macera tutkunlarını sunumuma bekliyorum.”

PROGRAM AKIŞI
7 Eylül Cumartesi
16.00 Heybeliada’da yarışmacı girişi ve kayıt başlangıcı
18.00 - 19.00 Sunum : 7 KITADA 7 ULTRAMARATON - Alper Dalkılıç (Ultra maratoncu, Finansbank Kurumsal İletişim uzmanı, doğa sporcusu)
19.00 – 20.00 Yarışma Brifingi
20.00 – 22.00 Makarna Partisi
22.00 İstirahata çekilme


8 Eylül Pazar
06.30 – 07.30 Kahvaltı
08.00 Tekneyle Heybeliada Çam Limanından Burgazada’ya geçiş
09.00 Yarışma startı
17.00 Yarışma bitiş saati
18.30 Ödül töreni ve kapanış



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder