14 Ekim 2013 Pazartesi

"REHBERLERDEN SUÇ DUYURUSU" TÜRSAB KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPTI

www.gercekgündem.com.tr adresinde 10 Ekim 2013 tarihinde yayımlanan “rehberlerden suç duyurusu” başlıklı yazıda; Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Antalya Rehberler Odası (ARO) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan bir genelge ile kaçak rehber ve acenta denetimlerinin engellendiği, meslek odalarının var olan denetim yetkisinin acentalara yönelik olan kısmının ellerinden alındığı ve uzun süredir uğraşmalarına rağmen sorunu çözemediklerine ilişkin ifadelere yer verilmiştir.

Söz konusu edilen kanun Rehberler Birliği ve Odalarına sadece ve sadece rehberleri ve onların belgelerinin geçerli olup olmadığının kontrolü yetkisini vermiştir.

Ancak, Rehber Odaları kanunun kendilerine verdiği bu yetkileri aşarak Seyahat Acentalarını denetleme noktasına gelmişlerdir.

İşverenin iş verdiği kişilerce denetlenmesi garabetinin yanı sıra denetimlerde tur araçlarının önü yollarda jandarma veya polis eşliğinde kesilmiş, silahlı güvenlik görevlilerinin yarattığı günümüz dünyasında kabul edilemez bu görüntüler ülke imajını ciddi biçimde olumsuz etkilemiştir.

Diğer yandan yaz ortasında 40 derece sıcaklıkta yapılan denetimler nedeni ile seyahat Acentalarımız çok sayıda reklamasyona maruz kalmıştır.

Yaşanan bu sıkıntılar nedeni ile Birliğimizin başvurusu ve denetimleri düzene sokmak amacı ile yayınlanan genelge saydığımız olumsuzlukları bertaraf etmeye yönelik olup iddia edildiği gibi turist rehberlerinin denetimsiz kalmasını hedeflememektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder