7 Ekim 2013 Pazartesi

Prof. Dr. Nazmi KOZAK Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim yılı açılış dersi verdi

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda 2013-2014 Akademik Yılı’nın ilk dersini verdi. Öğrencilerin ve Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, çeşitli kamu kurumlarından da katılımın olduğu akademik yılı açılış töreninde Prof. Dr. Kozak “Türk Turizminin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu dersi verdi.

Açılış dersinde Prof. Dr. Kozak, ülkemizde çağdaş turizm hareketlerinin 1860 – 2013 yılları arasındaki gelişimini yedi dönem halinde anlattı. Türkiye’de turizmin 1860’larda İstanbul’da düzenlenen sergilerle başladığını ve Orient Ekspres’in İstanbul’a seferlerinin başlamasıyla önemli bir ivme kazandığını açıklayan Prof. Dr. Kozak, Cumhuriyet Dönemi’nde 1950, 1962 ve 1983 yıllarının turizmle ilgili önemli gelişmelerin başladığı dönemler olduğu vurguladı. Prof. Dr. Kozak, ülkemizde turizmin gelişiminin Batılılaşma hareketleri ile paralel bir yol izlediğini, Batılı ülkeler ile ilişkilerin geliştiği dönemlerde turizm alanında önemli gelişmelerin ortaya çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Kozak, ülkemizde turizmin geleceği ile ilgili olarak da, önümüzdeki dönemde turizmin gelişiminde, ülkemizin bulunduğu coğrafyada ve Dünya’daki iktisadi, siyasi, sosyal, ekolojik ve demografik alandaki gelişmelerin belirleyici olacağını vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder