7 Ekim 2013 Pazartesi

ÜÇÜNCÜ SEKTÖRDE DENEYİM PAYLAŞIMI


BAŞKAN UZUN: İTALYA VE ROMANYA İLE  ORTAK PROJELER ÜRETMEK İSTİYORUZ

Attila Güvenç
İstanbul(Anayurt)- AB Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilen “Üçüncü Sektörde Deneyim Paylaşımı” konulu projede ortak ülkeler Romanya ve İtalya’nın heyetleri, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile  yaptıkları görüşmelerinde  kardeş şehir protokolünün tesis edilebileceği ve birlikte çeşitli konularda projeler yapılabileceği üzerinde konuşuldu.

Beylikdüzü Belediyesi Strateji Geliştirme Bürosu'nun destek verdiği, Beylikdüzü Karadenizliler Derneği (Behkarder)  tarafından sunulan “Üçüncü Sektörde Deneyim Paylaşımı” konulu proje ortakları Romanya ve İtalya Heyetleri ile ortak çaılışmalar yapılacak.

Başkan Uzun,  dünyada sivil toplum kuruluşlarının ortak barış ve işbirliği çalışmalarını önemsediğini dile getirdi. STK'ların  ortak ve daha samimi çalışmaların içerisine girdiğini hatırlatan Başkan Uzun, Romen ve İtalyan ortak proje heyetlerinin Beykarder ile aynı projede yer almasından memnunluk duyduğunu da dile getirdi. Beylikdüzü ile Romanya ve İtalya'da kardeş kentler bulunarak ortak çalışmalar yapılması için adım atacaklarını söyleyen  Uzun, heyetlerin kendi ülkelerini ziyaret etmesi teklifini de memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Proje ortaklarından Beykarder  Başkanı Halil İbrahim Türkgenç" İki yıldan bu yana projenin ortağıyız, proje kapsamında Romanya'ya gittik ve oldukça faydalı görüşmeler yaptık.Romen ve İtalyan proje ortaklarını Türkiye'de ağırlamaktan memnunuz" dedi. söyledi.

Suare:Eğer başka bir şehir de yaşayacaksam o da İstanbul’dur
Romanya Grubu adına konuşan Leonardo Suare, Türkiye'de AB ortak projeleriyle ilgili çalışmaların yetersiz olduğunu bildiklerini, yapılacak ortak çalışmalarla kendi tecrübelerini paylaşmak istediklerini ifade etti. Sure; İstanbul'u çok beğendiklerini, dünyada yaşamak istediği bir şehir varsa bu şehrin İstanbul olduğunu belirtti.

İtalyanlarla Engellilere Yönelik Yeni Projeler Üretilecek
İtalya Grubu sözcüleri de, engelliler ile ilgili projeler geliştirilerek ülkeslerindeki ve Türkiye'deki engellilere ziyaretler sağlama fikirlerinin olduğunu dile getirdiler. Engellilere sunulan hizmetlerle ilgili iki ülkenin kendi deneyimlerini paylaşma imkanı bulabileceğine dikkat çektiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder