19 Ocak 2014 Pazar

Sosyal girişimcilik mi dediniz?

İş dünyasının “iş alanı” olarak görmediği alanlarda sosyal fayda amacıyla iş yapan ve çevresine değer katan girişimler hızla artıyor. IE Business School sizi, mikro kredinin babası Muhammed Yunus’un Nobel ödülü almasıyla öne çıkan “Sosyal Girişimciliği”, konunun uluslararası uzmanı Profesör Rachida Justo’dan dinlemeye davet ediyor.

Eğer mikro-kredi sisteminin gelişmesini sağlayan Grameen Bank’ın Nobel ödüllü kurucusu Muhammed Yunus’u duyduysanız sosyal girişimcilik hakkında biraz da olsun fikir sahibisiniz demektir. Harvard mezunu Yunus, Bangladeş’te 1976 yılında fakirler için tamamen sosyal bir amaç için kurduğu bankayı; iş dünyası bakış açısı, inovasyon ve kararlılıkla bugün dünyanın 81 ülkesinde faaliyet gösterir bir hale getirdi. Onun bu konudaki başarısı sosyal girişimciliği dünyada son dönemde en önemli gündem maddelerinden biri yaptı.
Sosyal girişimciliğin kökleri; kapitalizm, devlet ve sivil toplum kuruluşlarının kendi hareket noktalarından çözemediği toplumsal ihtiyaçları karşılayabilme motivasyonuna dayanıyor. Sadece “kar”, sadece “kamu hizmeti” veya sadece “yardım” bakış açılarının yeterli olmadığı ve sürdürülebilirliğini yitirdiği bir ortamda sosyal girişicimler öne çıkıyor ve hem sürdürülebilen hem de fayda sağlayabilen organizasyonlar ortaya çıkarmada önemli roller üstleniyorlar.

Uzun yıllar bu alanda çalışmalar yapan IE Business School Profesörü Rachida Justo, bugünün önemli sosyal sorunlarına çözüm olabilecek sosyal girişimciliğin DNA’sını anlatmak için Türkiye’ye geliyor. Uzmanların “bir sonraki devrim” olarak tanımladığı “Sosyal Girişimcilik” konusunda uzman Profesör Justo’nun ortaya koyduğu bakış açılarının sizi derinden etkileyeceği şüphesiz.

Tarih: 23 Ocak 2014 Perşembe
Saat: 20:30
Yer: Ceylan Intercontinental Hotel, Rumeli Salonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder