25 Ocak 2014 Cumartesi

KAHVE DİYARI VAN’DA

KAHVE ARTIK DİYARINDA İÇİLECEK

2005 yılında kurulan, 2011 yılında da sektörün en çabuk büyüyen markası olan Kahve Diyarı, 120. Şubesi’ni Van’da açtı.2014 yılında 130 şube ile hizmet veren Kahve Diyarı, Doğu Anadolu Bölgesi’nin merkezi konumundaki Van’da yeni şubesiyle kahve severlerin damak tadına hizmet edecek. Vanlılar artık 40 yıllık kahve hatırını Türkiye’de marka olan Kahve Diyarında tadacak. Yıllarca bölgede yaşanan olaylar sebebiyle batıya beyin ve sermaye göçü veren Van’da, çözüm süreciyle birlikte tersi yaşanmaya başladı.


Hükümetin çıkarmış olduğu teşvik sistemiyle 6. Bölgede yer alan Van’da yatırımlar artmaya başladı. Yatırım yapmak isteyen yurtiçi ve yurtdışından onlarca yatırımcı Van Organize Sanayi Bölgesi’nde sıra bekliyor. İran’la 240 kilometre sınırı bulunan, K. Irak ve Orta Asya ülkelerine yakınlığıyla cazibe merkezi konumundaki Van, 2014 yerel seçimlerin ardından büyükşehir oluyor. 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de iki büyük deprem yaşayan Van, hükümetin altyapı ve üstyapıya harcadığı 5,5 milyar TL ile küllerinden yeniden doğarken, kente modern alışveriş merkezleri, 5 yıldızlı oteller ve marka ürün satan işletmelerde gelmeye başladı. Bu markalardan bir tanesi de merkezi İzmir’de bulunan Kahve Diyarı. Vanlı işletmecilerin birlikte hizmete soktuğu Kahve Diyarı’nın resmi açılışı yapılmasa da onlarca kahve ve yiyecek çeşidiyle hizmet vermeye başladı.

Van şehir merkezinde Kültür Merkezi yolu üzerinde bulunan ve kendine özgü iç dizayn konseptiyle hizmet veren Kahve Diyarı 500’ü kapalı olmak üzere 850 metre kapalı alana sahip. 2 milyon yatırımla ilk etapta 50 kişinin istihdam edildiği Kahve Diyarı Van Şubesi’nin genç ortaklarından Erhan Özdamar, uluslar arası bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Kahve Diyarı’nı Van’da açmasının sebeplerini ve verilen hizmetleri şu şekilde anlattı.

“İşletmemizde temizlik, hijyen ve ürün kalitesi önceliklerimiz arasındadır. Hizmet olarak ise misafirlerimize karşı nezih bir ortamda, çeşitli kahve türlerini ve dünya mutfağından seçkin tatları en kısa sürede ve en güzel şekilde sunuyoruz. Hedefimiz, kaliteye değer veren kahve severlere, doğanın bize verdiği en kaliteli kahve çekirdeklerinin mükemmelliğini arttırmak adına en yenilikçi teknolojilerle işleyerek, en iyi kahveyi sunmaktır. Kahve tatlarımız bize özgüdür. Ürünlerimiz Yemen, Kostarika, Guatamala, Kenya, Brezilya ve Kolombiya’nın dağlık bölgelerinden getiriliyor.


Dağlık bölgelerden getirtmemizin sebebi ise nemlenmeyi önlemek. Robusta denilen kahve çekirdeği Türkiye’ye geldikten sonra 3 cilt şeklinde kavruluyor. Müşterilerimize nezih ortamda 35 çeşit kahve, 45 çeşit soğuk içecek, 13 çeşit özel karışımlı yaş pastalar, 3 çeşit sütlü tatlılar, 10 çeşit fasfood, 15 çeşit salata ve 20 çeşit İzmir sepmeli kahvaltı hizmeti sunuluyor. Osmanlı, Türk ve dünya mutfağının onlarca çeşidinin yer aldığı mekanımızda kış bahçesi, kapalı radyan ısıtma sistemi, açılır kapanır otomatik tente, özel dizayn edilmiş görsel konseptiyle beraber şömine başında kahve keyfinin yanısıra özel programlar (nikah, yaş günü gibi) için de 50 kişilik bir VIP salonu mevcut. 50 kişinin istihdam edildiği işletmemizde özel ürünlerimizin dışında Van’da bulunan 60 firma ile ihtiyaçlarımızı tedarik ediyoruz.

Kahve Diyarı’nı Van’da açmalarının sebebini ise marka gücünü kullanmak istediklerini dile getiren Özdamar; “Kahve Diyarı 2005 yılında kurulmasına rağmen çok kısa sürede hızla büyüyen ve bayi ağını ülke çapında yaygınlaştıran bir firmanın marka gücünü kullanmak istedim. Kahve Diyarı’nın Türkiye’deki şube yöneticileriyle yaptığım görüşmede çok olumlu tepkiler alınca Van Şubesi için Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah İşlek’le görüştüm. Emrullah beyin mütevaziliği ve bölgenin kalkınması için gayretini müşahede edince tereddüt etmeden ‘Kahve Diyarı’ markasını Van’a getirttik. Bölgede yatırım yapmak isteyenlerin tereddütlerine rağmen hiç düşünmeden yatırıma karar verdik. Bölgenin kalkınmasının turizme yönelik sosyal alanların çoğalmasının önemli olduğunu vurgulayan Özdamar, kente gelen yatırımcılara yerel yöneticilerin ve sivil toplum örgütlerinin manevi desteğinin önemli olduğunun altını çizdi. Yaklaşık 1 ay önce hizmet vermeye başladıklarını belirten Erhan Özdamar, müşterilerin ilgisinden memnun olduklarını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder