23 Ocak 2014 Perşembe

Macera Yarışları Avrupa Şampiyonası, Fethiye’de Gerçekleşecek

“Fethiye, Avrupa Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak”
•Tüm dünyadaki macera ve doğa tutkunlarının heyecanla beklediği “Macera Yarışları Avrupa Şampiyonası 2014” 29 Nisan – 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Fethiye’de start alıyor…

•Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan ve Batı Toroslarla Güney Ege kıyılarının eşsiz coğrafyası üzerinde doğaya karşı macera ile dayanıklılığın ön plana çıkacağı dev şampiyonada sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken,  tüm dünyanın gözü ülkemizde olacak.

Eşsiz doğası ve muhteşem güzelliğiyle ülkemizin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Fethiye, tüm dünyadaki macera ve doğa tutkunlarının merakla beklediği Macera Yarışı Avrupa Şampiyonası 2014’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

29 Nisan – 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Fethiye’de düzenlenecek olan Macera Yarışı Avrupa Şampiyonası (Adventure Racing European Championship), Unesco Dünya Mirası adayı olan, demokrasinin doğduğu Likya Coğrafyası üzerinde gerçekleştirilecek.

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün, 5 yıldır, Batı Toroslar ve Güney Ege kıyılarının eşsiz coğrafyası üzerinde 1.400 km2’lik bir alanda gerçekleştirdiği Lycian Challenge, 2014 yılında Macera Yarışı Avrupa Şampiyonası (AREC) olarak şampiyona otoriteleri tarafından kabul edilmesiyle birlikte projenin kapsamı çok büyüdü.

Doğaya Saygı Ön Planda
Güney Ege coğrafyası üzerinde yer alan 450 km’lik bir doğal bir parkurda 100’den fazla uluslararası sporcunun katılacağı, 4 gün sürecek olan bu muhteşem heyecan; sporcuların, doğayla mücadele, macera ve dayanıklılık gibi alanlarda rekabetini sağlayacak. Yok eden değil koruyan, tüketen değil sürdüren bir turizm anlayışının bölgede gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen şampiyonada; belirlenen parkur boyunca, dağ bisikleti, patika koşusu, deniz kanosu, yüzme, nehir kanosu, trekking, ip inişi, kanyon geçişi gibi bir çok doğa sporları kıyasıya mücadelelere sahne olacak.

Yarışmaya şimdiden 20 takım başvurdu.
Türkiye’nin Tanıtımı İçin Büyük Fırsat
Türkiye’de ilk defa “Avrupa Şampiyonası” adı ile gerçekleştirilecek olan bu organizasyon, Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün uluslararası düzeyde yaptığı lobi çalışmaları ve etkin çabaları ile ülkemize kazandırıldı. Projeye, Muğla Valiliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) önemli ölçüde destek veriyor.

Sadece Avrupa’da değil tüm dünyada ilgi ile izlenen en önemli doğa sporları etkinliklerinden biri olan Macera Yarışı Avrupa Şampiyonası’nın, standart tatil anlayışından uzakta, yeni ve farklı bir tatil rotasını sunmak ve turizm geliri yaratmak gibi hedefler de gözetleyerek, Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağı öngörülüyor.

Çok Özel Bir Organizasyon
29 Nisan – 4 Mayıs 2014 Tarihleri arasında gerçekleştirilecek Macera Yarışı Avrupa Şampiyonası, yarış ve yarış dışında gerçekleştirilecek izleyicilere yönelik etkinlikleri ile de kendi alanında çok özel bir organizasyon olarak hafızalarda yer alacak. Şampiyonada; konserler, yarışlar, doğa/macera deneyimleri, fotoğraf yarışması gibi etkinliklerle; yerli, yabancı turistler ve bölgenin yerel sakinleri için özel bir program gerçekleştirilecek.
4 gün sürecek şampiyonanın ardından, yarışmaya katılan ve başarılı olan sporculara, çeşitli ödüller verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder