21 Ocak 2014 Salı

YTÜ Teknopark’ı, Libya, Makedonya, Azerbaycan’a örnek model olacak


Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark’ı; Libya, Makedonya ve Azerbaycan’da kurulacak Teknopark’lara, örnek model olacak. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsünde bulunan Teknopark’ında farklı alanlarda ar-ge ve inovasyon çalışmalarına imza atan 180 adet firma ve bu firmalar bünyesinde yaklaşık 3.000 ar-ge elemanı teknoloji üretme odaklı ar-ge çalışmalarını gerçekleştiriyor.
YTÜ Teknopark’ının ülkemizin sayılı teknoparklarından birisi olduğunu ifade eden Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, şunları söyledi: “YTÜ Teknopark’ını, haftada 2 - 3 kere yabancı heyetler ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Libya, Makedonya ve Azerbaycan’da kurulacak teknoparklara sahip olduğumuz know-how’ı aktarmanın yanı sıra, örnek model olacağız. Nitekim, üniversite- sanayi işbirliğinin en başarılı örneklerinden birisini hayata geçirmekteyiz” dedi.

YTÜ ile Uyumsoft’tan eğitimde işbirliği
YTÜ ile Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ. arasında, üniversite- sanayi işbirliği kapsamında, 17 Ocak tarihinde, “Proje Yönetimi” ve “Proje Danışmanlığı” konularında düzenlenecek online eğitimler için imza töreni gerçekleşti. Üniversite öğrencileri ve sektör çalışanları arasından proje yönetme kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan projenin imza törenine; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, YTÜ Teknopark Genel Müdürü Dr. Mahmut Karaman, YTÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü ve Teknopark Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hakan Karataş ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Mesut Güner katıldı.

Uyumsoft ile hayata geçirdikleri eğitim projesinin önemine değinen Rektör İsmail Yüksek; Yıldız Teknik Üniversitesi olarak 2013 yılında 120 ayrı program ve kurumsal düzeyde 7 bin 500 kişiye eğitim verdiklerini, bu yıl ise 15 bine yakın kişiye eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi. Uyumsoft ile birlikte gerçekleştirecekleri bu projeyle, üniversite-sanayi işbirliğine, ar-ge dışında eğitim olarak da katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Ar-Ge ağırlıklı yazılım ve danışmanlık firması olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Uyumsoft Başkanı Mehmet Önder, “Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışından 1.000’in üzerindeki öğrenciye ve sektör çalışanlarına eğitim verdik. YTÜ ile yaptığımız işbirliğiyle, sahip olduğumuz bilgi birikimi ve deneyimi, daha fazla kişiye anlatabileceğiz” dedi.

Özel sektörün yanında, kamudaki e-dönüşüm projelerini başarıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Uyumsoft Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, “Ar-Ge portali, MERSİS, ESBİS, Hal Kayıt Sistemi hayata geçirdiğimiz projelerimizden birkaçıdır. Örneğin Ar-Ge portali ile San-Tez, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Ar-Ge Merkezleri, Teknogirişim Sermayesi Desteği ile Ar-Ge ve yenilikçiliğe yönelik diğer tüm hizmetlerin, internet tabanlı olarak yönetilmesi mümkün kılındı” şeklinde konuştu.

YTÜ ve Uyumsoft’un eğitimde işbirliği ile, bu yıl 500’ün üzerindeki kişiye, Proje Yönetimi ve Proje Danışmanlığı konularında eğitim verilmesi planlanıyor.

YTÜ, ilk 3’te yer alacak
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin, önümüzdeki 5 yıl içinde, ülkemizdeki ilk 3 üniversite arasında yer alacağını ifade eden Rektör İsmail Yüksek, şunları söyledi: “Üniversite olarak, birçok projeyi başarıyla hayata geçiriyoruz. Bir örnek verirsek, ‘tersine beyin göçünü’ başlattık ve ilk etapta yurtdışından uluslararası düzeyde konusunda başarısını tescilleyen 50 akademik insan kaynağını, YTÜ’ye transfer edeceğiz. Zira, gelecek 5 yıl içerisinde, Ortadoğu ve yakın komşu ülkelerimiz olmak üzere, 5 bin yabancı öğrenciye YTÜ’de eğitim vermeyi istiyoruz. Bir başka projemiz, önümüzdeki 3 yıllık süreçte, ar-ge ağırlıklı 10 tane AB projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder