22 Ocak 2014 Çarşamba

DENEYİMLİ İSİMLER AVANTGARDE COLLECTION’DA BULUŞUYOR

TURİZM SEKTÖRÜNÜN DENEYİMLİ İSİMLERİ AVANTGARDE COLLECTION’DA BULUŞUYOR

Levent, Taksim ve Yalıkavak olmak üzere üç lokasyonda hizmet veren, kısa vadede İstanbul’da üç yeni otel açmayı planlayan; beş yıl içinde de Londra, Berlin, New York gibi dünyanın belli başlı çekim merkezlerinde olmayı hedefleyen Avantgarde Collection, insan kaynağına yatırım yapmayı sürdürüyor.

Turizm sektörünün deneyimli isimlerinden İdris Esergül Yalıkavak Otel Müdürü; Zeynel Karakuş ise Levent-Taksim-Yalıkavak Yiyecek-İçecek Koordinatörü olarak göreve başladı.

Esergül, 1970 Mersin doğumlu. 1989 Mersin Anadolu Otelcilik mezunu. Turizm kariyerine 1992 yılında Antalya Sheraton’da barmen olarak başladı. Daha sonra Almanya Accor Hotel Company ve Hapag Llyod Cruise Line’da görev yaptı. Cruise deneyiminin ardından Çırağan Sarayı’nda barlar şefi oldu. Türkiye Şarap Uzmanları Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2002 yılında Avrupa şarap uzmanları yarışmasında Türkiye’yi temsil etti.Son olarak  Crystal Grubu’nun Side bölgesinde bulunan iki otelinin genel müdür asistanlığını yapan İdris Esergül, yeni dönemde, Avantgarde Collection Yalıkavak Otel Müdürü olarak görev alacak.

VE ZEYNEL KARAKUŞ...
Avantgarde Collection çatısı altında göreve başlayan bir diğer isim olan Zeynel Karakuş ise, 1971 yılında Malatya’da doğdu.Mesleğe 1991 yılında Swissotel’de başladı. Sekiz yıl kesintisiz olarak Swissotel’de çalıştıktan sonra askere gitmek üzere görevinden ayrıldı.Askerliğini tamamladıktan sonra sırasıyla Kemer Golf&Country Club, Mövenpick Hotel İstanbul, Gloria Serenity Hotel Antalya, Radissonblu Ortaköy, Pera Palace, The Marmara Taksim ve Hotel Les Ottomans’da görev aldı.Türkiye Barmenler Derneği’nin kurucu üyesi olan Zeynel Karakuş, iki dönem genel sekreterlik, bir dönem de başkanlık görevlerini üstlendi...

Nestle Professional’a barista eğitimleri, kahve eğitimleri, karışım geliştirme, reçete oluşturma konularında altı yıl boyunca danışmanlık hizmeti verdi.Zeynel Karakuş, 2014 yılının Ocak ayından başlayarak, yiyecek içecek konusunda Türkiye’de bulunan önemli otel gruplarında edindiği tecrübeyi ve eğitimci kimliğiyle sahip olduğu birikimi, Avantgarde Collection’ın Levent, Taksim, Yalıkavak otellerine gelen misafirlere sunacak.
Avantgarde Collection otelleri ile birlikte Ace Restaurant & Lounge, Avantgarde Catering, MejorCosta Bar & Lounge markalarını çatısı altında bulunduran Lucis Global Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Ömer Öztanık, hem Esergül’ün hem de Karakuş’un, yerelde doğup globali hedefleyen Avantgarde Collection’ın uluslararası standartlarda hizmet vermesine kişisel deneyimleriyle katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder