6 Ekim 2013 Pazar

MÖVEMPİCK HOTELS ALTIN BOYNUZ’A GELİYOR


MÖVEMPİCK HOTELS TÜRKİYE’DEKİ 4’NCÜ OTELİNİ HALİÇ’TE AÇACAK
İstanbul'un görkemli geçmişinin çağdaş bir yansıması olarak tasarlanan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, 2014 yazında açılıyor.Yüzyıllar boyunca dünyanın her yerinden farklı kültürleri, göz alıcı panoraması ve etkileyici tarihiyle cezbetmiş olan Haliç, Mövenpick Hotels & Resorts'un Türkiye'deki dördüncü oteline ev sahipliği yapacak.2014 yazında açılması planlanan, Haliç'in tarihi dokusunu yansıtan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, şık ve konforlu 137 odası ile misafirlerine, şehrin kalbinde modern ve konforlu bir atmosfer sunacak.

Tarihi yarımadaya yalnızca 10 dakika, Haliç Kongre Merkezi'ne 4 dakika ve Atatürk Havalimanı'na ise 20 km uzaklıkta olan otel, hem E-5 hem de TEM otoyollarına bağlantısıyla şehrin en önemli iş ve alışveriş merkezlerine ulaşım kolaylığı sağlıyor.Mövenpick Hotels & Resorts Başkan ve CEO’su, Jean Gabriel  Peres, "İsviçre kökenli üst düzey bir otel yönetim şirketi olan markamız, Türk misafirleriyle muhteşem bir sinerji yakaladı. Türkiye'deki otel portföyümüze Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn'un da eklenmesiyle, bizleri tercih eden sadık misafirlerimizi Türkiye'nin daha çok noktasında kusursuz servisimizle buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

Bulunduğu bölgenin zengin tarihinden esintiler taşıyan çağdaş tasarımı, Haliç'e ve şehre bakan nefes kesen manzarası ile Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn parklarla çevrili ayrıcalıklı bir konumda yer alıyor.
"Türkiye'nin gücü, seyahat deneyimindeki çeşitliliğinden, eşsiz tarihinden ve gelecekle ilgili kararlı vizyonundan kaynaklanıyor." diyen Mövenpick Hotels & Resorts Operasyonlardan Sorumlu Avrupa Bölge Başkanı Ola Ivarsson sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, şirketimizin global büyümesinde önemli bir rol oynuyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan otellerimizin yanı sıra portföyümüze yeni eklenecek Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn, ülkenin enerjisini ve ruhunu yansıtarak, Türkiye'deki varlığımızı daha da güçlendirecek."Dış cephe mimarisi Loft Architects tarafından, iç mekan tasarımları ünlü mimar Sinan Kafadar liderliğinde Metex Design Group tarafından yürütülen otel; Haliç'in tarihinden ve ruhundan ilham alınarak tasarlandı. İstanbul'un fethi sırasında Haliç'e çekilen zincirlerden ve Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı tarihine yön veren şehrin inanılmaz hikayesinden nüanslar taşıyan motifler ile su mavisi tonların hakim olduğu yumuşak geçişler, dekorasyonun dikkat çeken unsurları arasında yer alıyor.

Hem iş hem de tatil amaçlı seyahat eden misafirlerin tüm konforu düşünülerek tasarlanan, siyah-beyaz liman fotoğraflarının ve tarihi haritaların duvarlarını süslediği 32 m2'lik ferah odaları, Haliç sularından esinlenerek kıvrımlı kaplamalarla dizayn edilen sağlık kulübü ve ahşap sarmallı bir tavana sahip olan restoranı otele farklı bir boyut kazandırıyor.Otelin ön plana çıkan bir başka yönü ise hiç kuşkusuz, Lobby Lounge & Bar'dan veya açık mutfağında yaratıcı uluslararası lezzetler, İsviçre klasikleri ve Türk spesiyaliteleri sunacak olan restoranın terasından görünen muhteşem şehir ve Haliç manzarası.Böyle ilham veren bir konumda yer alması oteli, şirket etkinlikleri ve görkemli davetler için de mükemmel bir mekan kılıyor. Otelde, asansörlü bir araç girişi ile içeriye direkt erişim sağlayan, istenildiğinde iki ayrı toplantı odasına dönüştürülebilen 400 m2 büyüklüğündeki Balo Salonu da dâhil olmak üzere toplam 4 toplantı salonu bulunuyor.

Ayrıca otelin Wellness Centre'ı, misafirlerin 24 saat kesintisiz kullanabilecekleri, ileri teknolojiyle donatılmış bir fitness salonu, Türk Hamamı, saunası, dinlenme alanı ve masaj odaları ile hizmet verecek. Otel yatırımcısı olan Akgün Grup enerji, taahhüt, yapı malzemeleri ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Grup iştiraki Akgel Gayrimenkul Yatırım İnş. San Tic. Ltd. Şti tarafından 40 milyon dolar harcanarak gerçekleştirilen otel yatırımı, uluslararası sürdürülebilir inşaat standartlarına uygun olarak, son teknoloji enerji ve su tasarruf sistemlerinin yanı sıra geri dönüşümlü malzemeler de kullanılarak inşa ediliyor. Otelin danışmanlığını ve proje yönetimini ise Poya Proje Organizasyon üstlendi.

"Yaptığımız her şeyin temelinde sürdürülebilirlik var." diyen Akgel Gayrimenkul Yatırım İnş. San Tic. Ltd. Şti.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Akgün; bu ortaklığın, Mövenpick Hotels & Resorts'un Green Globe sertifikasyon programına gönülden bağlılığının ve şirketin Türkiye'de büyüyen başarısının doğal bir sonucu olduğunu sözlerine ekledi. Şirket yönetici ortaklarından Ferruh Akgün ve Volkan Öngel; "Mövenpick Hotels & Resorts'un misafir ağırlamadaki doğal ve sıcak yaklaşımı, Türk konukseverlik değerlerini yansıtmaktadır ve Akgel Gayrimenkul Yatırım olarak bu ortaklığımızın uzun ve başarılı bir süreç olacağına inancımız tam." dediler ve İstanbul’da gerçekleştirecekleri farklı projelere de konusunda böylesine uzman firmalarla imza atacaklarını eklediler.Mövenpick Hotel Istanbul Genel Müdürü ve Türkiye Bölge Müdürü, Frank Reichenbach ise "Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn'un açılışı, Türkiye'deki diğer otellerimiz Mövenpick Hotel Izmir, Mövenpick Hotel Ankara ve bu yıl 10. yılını kutlayan Mövenpick Hotel Istanbul'un bulunduğu otel portföyümüzü mükemmel bir biçimde tamamlayacak." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder