6 Ekim 2013 Pazar

CORAL TRAVEL “GLOBAL 50 TÜRK ŞİRKETİ” LİSTESİNE DAMGASINI VURDU


CORAL TRAVEL YURT DIŞINDA EN BÜYÜ 3. ŞİRKET
OTI Holding ve iştirakleri; Capital Dergisi'nin, Türkiye'nin yurt dışında faaliyet gösteren en büyük firmalarını belirlemek amacıyla hazırladığı ‘Global 50 Türk Şirketi’ listesine damgasını vurdu. Turizm endüstrisinde uzmanlaşmış başka bir kurumun yer almadığı listede, OTI Holding, 2012 verileri ile “25 grubun yurt dışı cirosu” sıralamasında 3’üncü sırada yer aldı. OTI Holding’e bağlı ve Rusya’nın en büyük turizm şirketleri arasında yer alan Coral Travel, Capital’in sıralamasında 5. basamaktan 3. basamağa yükseldi.

OTI Holding bugün turizm endüstrisinin her kolunda, 5 kıtada faaliyet gösteren global bir oyuncu. Tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, havacılık, otelcilik ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren 20 iştiraki ve 3 bin 500'ün üzerindeki profesyonel çalışanı var. OTI Holding; iş dünyasının saygın yayın organı Capital Dergisi’nin hazırladığı ‘Global 50 Türk Şirketi’ listesinde, turizm alanında uzman olan tek şirketler grubu olarak ilk 3’te yer almasının yanı sıra,  ilk 50’de yer alan iştirakleri Coral Travel, Sunmar Tour ve Wezyr Holidays ile de turizmdeki iddiasını gözler önüne serdi.

‘Sınır Ötesindeki 50 büyük Türk Şirketi’ sıralamasında 2011 yılında 5’inci sırada yer alan Coral Travel, 2012 yılında iki basamak atlayarak 3’üncü sıraya yükseldi. 2011 yılında 24’üncü sırada yer alan Sunmar Tour ise bu sene iki basamak atlayarak 22’nci sıraya yerleşti. Polonya’da faaliyet gösteren Wezyr Holidays’in ise yüzde 20 büyüyerek 49’uncu sırada yer aldığı sıralamada OTI Holding, 25 grubun yurt dışı cirolarının paylaşıldığı listede 1 milyon 536 binlik cirosuyla iki basamak atlayarak 3’üncü sırada yer aldı. OTI Holding, 2011 listesinde 5înci sırada yer almıştı.

Sunmar Tour; 2011 yılındaki 182 milyon dolarlık cirosunu yüzde 54’lük bir artışla 2012 yılında 280 milyon dolara yükselterek, ‘Yurtdışında En Hızlı Büyüyen 10 Türk Şirketi’ sıralamasında 5’inci sırada yer aldı. 2011 yılındaki 884 milyon dolarlık cirosunu yüzde 30’luk bir artışla 2012 yılında 1 milyar 153 milyon dolara yükselten Coral Travel aynı sıralamada 9’uncu sırada yer aldı.

‘Gelirlerimizin yüzde 96’sını yurtdışındaki şirketlerimizden elde ediyoruz”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş şöyle konuştu: “İş dünyasının saygın yayın organı Capital Dergisi’nin ‘Global 50 Türk Şirketi’ listesinde iştiraklerimizle önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de yer aldık. Bugün bu araştırma gösteriyor ki; Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya’da faaliyetlerde bulunduğumuz Coral Travel, Moskova merkezli, ekonomik tatil çözümleri ile farklı tüketici profillerine hizmet eden Sunmar Tour ve Polonya merkezli olup, Türkiye destinasyonunda lider konumda bulunan Wezyr Holidays ile global turizm platformunda Türkiye’yi başarıyla temsil ediyoruz. Gelirlerimizin yüzde 96’sını yurtdışındaki şirketlerimizden elde ediyoruz.”

OTI Holding olarak yurt dışındaki büyüme stratejisini sürdüreceklerini belirten Bektaş; “Tur operatörü olarak Avrupa'da yapılanma çalışmaları da hedeflerimiz içerisine alınmıştır. Amacımız OTI olarak global bir markaya dönüşmek ve tur operatörü şirketlerimiz ve markalarımızla Avrupa’da ilk 5 içinde yer almak” diye konuştu. OTI Holding, merkez ofis konumlandırmaları ile aralarında Türkiye, Rusya, Polonya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Tayland, Dubai ve Mısır’ın da bulunduğu 26 ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. OTI Holding, 2013’te yüzde 22 büyümeyi ve 2 milyon 300 bin müşteriye hizmet vermeyi hedefliyor. 2012’de yaklaşık 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşen cironun 2013 yılında yüzde 20 artması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder