14 Kasım 2013 Perşembe

KapadokyaTurizminin Belleği Kayıt Altına Alındı

Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında yürütülen ve Tarih Vakfı ile Ekin Grubu’nun kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması kapsamında 7, 8 ve 9 Kasım 2013 tarihlerinde Kapadokya’da sözlü tarih görüşmeleri yapıldı. Nevşehir Dedeman Oteli salonlarında gerçekleştirilen araştırmada 37 Kapadokyalı turizmci ve ilgili kaynak kişi ile 45,5 saatlik görüntü ve ses kayıtlı sözlü tarih görüşmeleri gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında desteklenen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması kapsamında Kapadokya turizminin belleği kayıt altına alındı. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Dedeman Oteli ile Stone Concept Oteli’nin desteğiyle 7, 8 ve 9 Kasım 2013 tarihlerinde Nevşehir Dedeman Oteli salonlarında gerçekleştirilen araştırmada 37 kişi ile toplam olarak 45,5 saatlik sözlü tarih görüşmesi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nazmi KOZAK’ın yönetiminde Yrd. Doç. Dr. H. Rafet YÜNCÜ, Öğr. Gör. Dönüş ÇİÇEK, Arş. Gör. Gözde TÜRKTARHAN, Arş. Gör. Emrullah TÖREN, Arş. Gör. Selman BAYRAKÇI, Arş. Gör. Savaş EVREN ve Arş. Gör. Onur ÇAKIR’dan oluşan sekiz kişilik araştırma ekibi üç günde 45,5 saatlik görüşme gerçekleştirdi.

Kapadokya Sözlü Tarih Görüşmesi kapsamında görüşülen kaynak kişilerin isimleri şu şekilde: Ahmet KILINÇ, Ahmet TOK, Ali Rıza İLLEZ, Asım DURUSU, Aslan ÖZCAN, Aydın GÜNEY, Galip KÖRÜKÇÜ, Gündüz YEŞİL, Güray TÜYSÜZ, Harun ÇINAR, Hüseyin SAYAN, İbrahim İLHAN, İlhan GÜNEREN, İsmail ABLAK, İsmet İNCE, Kernen PATRİCK, Kürşat NUMANOĞLU, M. Seyhan DURU, Mehmet DEĞİRMENCİ, Mehmet GÖZ, Mehmet KEÇECİ, Monique GRUART, Mustafa DEMİRCİ, Mustafa DURMAZ, Mustafa KAYA, Mustafa ÖZER, Mükremin TOKMAK, Nazif DEMİR, Nebil TAHİNCİOĞLU, Osman BUDAK, Osman Fevzi TAŞER, Ömer TOSUN, Pakize SEKBAN, Sami YILMAZ, Süreyya AYTAÇ, Turgay YENİDÜNYA ve Yahya YILMAZ.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Nazmi KOZAK, Türk turizmcilerin belleklerini kayıt altına alma çalışmalarına geçtiğimiz Mayıs ayında başladıklarını, bugüne kadar 227kişi ile yaklaşık 350 saatlik görüntü ve ses kayıtlı görüşmenin tamamlandığını söyledi. Prof. Dr. KOZAK önümüzdeki günlerde diğer destinasyonlar ile Turizm Bakanlığı, Turizm Bankası A. Ş., Emek Otelleri, TUGEV, TUREM’ler, TUGEV-OTEM ile başlıca otel işletmelerinin kurumsal tarihleri üzerine yoğunlaşarak araştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Nazmi KOZAK araştırma ile 500 turizmci ile toplam olarak 900 saatlik görüntü ve ses kayıtlı görüşme yapmayı öngördüklerini ve araştırma sonucunda belgeseller, kitap ve diğer bilimsel yayınlar olmak üzere çok sayıda çıktının ortaya konulacağını vurguladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder