10 Kasım 2013 Pazar

“THE MİNEKS LADIES CLASSIC 2013” İLE TÜRK GOLFÇÜLERİNE OLİMPİYAT YOLU AÇILIYOR


Ladies European Tour- Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası´nın erişim serisi olarak bilinen Let Access’in Türkiye ayağı “The Mineks Ladies Classic 2013”27 – 30 Kasım 2013 tarihinde National Golf Kulübü’nde gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour-Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’na geçiş şansı sağlayan Let Access Open’in Türkiye ayağı “The Mineks Ladies Classic 2013” 27 – 30 Kasım 2013 tarihinde Antalya-Belek bölgesinde bulunan National Golf Kulübü’nde gerçekleşecek. 2010 yılından bu yana düzenlenen turnuva, seçkin genç amatör golfçülerin profesyonelliğe geçişini sağlayarak olimpiyat turnuvalarına katılım olanağı yaratıyor. Let Access Open’nın Türkiye ayağı “The Mineks Ladies Classic 2013” ulusal ve uluslararası alandaki tecrübesi ile dünyanın seçkin sermaye ve yatırım danışmanlık şirketlerinden olan Mineks International’ın organizatörlüğünde yürütülüyor.


Let Access’in Türkiye Ayağında 80 Oyuncu Kıyasıya Mücadele Edecek
Mart ayında Fransa’da start veren, İspanya, İsveç, Finlandiya, Norveç, İngiltere, Azor Adaları, Girit Adası’nda oynanan 15 ayaklı turnuvanın Türkiye ayağına 21 ülkeden 80 oyuncu katılacak. Türkiye’deki turnuvada aralarında National Golf Kulübü Juniorları da olan toplam 12 golfçü yarışacak. Handikapları 2 ve daha iyi dereceye sahip seçkin oyunculardan oluşan turnuvanın sıralamasındaki ilk 5 oyuncu Bayanlar Avrupa Turu 2014 sezonunda oynama hakkını kazanacak. Sonraki 15 en başarılı oyuncu da LET Tour Q School’un finalinde ilerleme fırsatına sahip olarak ilk eleme aşamasını geçmiş olacak.


Amatör Golfçüler Profesyonelce Yarışacak
“The Mineks Ladies Classic 2013” ün bir gün öncesinde,  27 Kasım 2013 Çarşamba günü  Pro-Am Turnuvası düzenlenecektir. İş ve cemiyet dünyasının yakından tanıdığı isimlerin katılacağı turnuvada 24 takım yarışacak, her takımda 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncu oynanacaktır.

GÖKTUNA: “Türk golfçülerini 2020 Olimpiyatlarında görmek bir hayal değil”
Avrupa ve Amerika’da milyonlarca insanı yeşil sahalara çeken golfün son yıllarda ülkemizde de popüler sporlar arasında yerini aldığını belirten Mineks International ve National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bülent GÖKTUNA; 2008 yılından bu yana National Golf Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’na geçişi sağlayan Access Tour’un Türkiye ayağı “The Mineks Ladies Classic 2013” genç amatör golfçülerin profesyonelliğe geçişinde önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. GÖKTUNA; Olimpiyat komitesi üyeleri arasında çok sayıda golfçü bulunduğuna ve golf sporunun da artık olimpiyat oyunları arasına girdiğine dikkat çekerek “Türkiye giderek bir 'uluslararası golf cenneti' haline dönüşüyor. Özellikle Güney sahillerinde birbiri ardına lüks golf otelleri ve sahaları açılıyor. Eğer yeterli destek alınırsa; 2020 Olimpiyatları'na girebilecek kadın ve erkek takımları oluşturmak hayal değil, biz de junior golfçülerimizi buna hazırlamak için bu turnuvayi organize ediyoruz” dedi. GÖKTUNA, olimpiyatlar gibi büyük bir organizasyonda golf takımıyla yer alarak, ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlanabileceğini belirtti.

EPGA Standartlarında İlk Golf Sahası
Mineks International organizatörlüğünde yürütülen The Mineks Ladies Classic 2013’ün Golf Sahası National Golf Kulübü’dür. National Golf Kulübü, 18 Kasım 1994 tarihinde Antalya Belek bölgesinde 1100 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye’nin ilk şampiyonluk golf kulübüdür ve 2008 yılı itibariyle Ladies European Tour’un Türkiye ayağı olan Turkish Airlines Ladies Open’a ev sahipliğini yapmaktadır.

National Golf Kulübü, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9. ve tüm Avrupa kulüpleri arasında en iyi 42. golf sahası seçilmiştir. 2002 Mart ayında Almanya’da yayınlanan Golf Magazin Dergisi’nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16. ve 2003 yılında Alman Journal Magazin Dergisine göre dünyadaki “100 Golf Sahası” sıralamasında 14. sıradadır. 2012’ de Golf Digest Travel Awards 2.si seçilmiştir. Türkiye´de ISO 9001 – 2000 kalite belgesini alan ilk golf kulübüdür.

“JUNIOR AKADEMİ”de Geleceğin Golfçüleri Yetişiyor
Yaşları 7-18 arasında değişen, aralarında Antalya Yetiştirme Yurdu’ndan 13 çocuğun da bulunduğu 80 öğrenci National Golf Kulübü tarafından geleceğin golfçüleri  olarak yetiştiriliyor. Hafta sonları ve diğer tüm tatil günlerinde zamanlarını    National Golf Kulübü’nde geçiren çocuklar golf sporunun yanı sıra, yeme-içme, yabancı dil, görgü kuralları gibi bir çok konuda profesyonel eğitimciler tarafından donanımlı, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştiriliyor. Uzman doktor ve spor diyetisyeni tarafından sürekli kontrol edilen NGC  Junior Akademi öğrencisi  çocukların çoğu  Türkiye Golf Federasyonu A Milli Takımına aday olup, 14 -18 yaş grubundaki çocukların birçoğu şimdiden Türkiye Liginde oynamaya hak kazanmıştır. Bunların içinde 3 kız, 3 erkek olmak üzere 6 öğrenci ise şimdiden uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etmektedir Turnuva sonuçları ve handikap kriterlerine göre Türkiye’nin 18 yaş altı en iyi golfçüleri ünvanına sahiptirler.

THE MİNEKS LADIES CLASSIC 2013 - PROGRAM
26 Kasım Salı:               Resmi Antrenman Günü
27 Kasım Çarşamba:    PRO – AM TURNUVASI 18:30:  Ödül Töreni ve Kokteyl Prolonge & Hoşgeldiniz Kokteyli
28 Kasım Perşembe:    THE MİNEKS LADIES CLASSIC 2013 1. Tur Karşılaşmaları
29 Kasım Cuma:            THE MİNEKS LADIES CLASSIC 2013 2. Tur Karşılaşmaları
30 Kasım Cumartesi:    THE MİNEKS LADIES CLASSIC 2013 Final Karşılaşmaları ve Ödül Töreni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder