17 Kasım 2013 Pazar

BAŞKAN ÖMER TURGUT OĞUZ’DAN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK



Aliağa Belediyesi’nin çocuklardan yetişkinlere kadar toplumun tüm kesimlerine kültür sanat eğitimi verdiği Belediye Konservatuarı’na başkan Oğuz sürpriz bir ziyaret yaptı. Eğitimler sırasında bir anda karşılarında Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’u gören kursiyerler, hem şaşkınlık hem de sevinç yaşadı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, tüm kursiyerlerle tek tek ilgilenerek, eğitim aldıkları dallarda bilgi aldı. Başkan Oğuz, 5 yıldan bu yana kültürel ve sanatsal eğitimlere verdikleri desteğin artarak süreceği müjdesini de verdi.


HER YIL BİN 500 KİŞİ KÜLTÜR SANATLA TANIŞIYOR
Her yıl ortalama bin 500 kişiye eğitim vererek, Aliağa’da her yaştan ve meslekten kişiyi kültür sanat aktiviteleriyle tanıştıran Aliağa Belediye Konservatuarında 2013-2014 eğitim öğretim döneminde eğitimler tam kapasite ile sürüyor. Konservatuarda bu dönem; tiyatro, keman, piyano, bağlama, gitar, resim, satranç, ritimsel terapi, ud,  üflemeli çalgılar, halk dansları, Latin dansları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosu kursları için sınıflar açıldı. Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) eğitimleri de çocuklar ve yetişkinler olmak üzere 2 grupta sürüyor. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Konservatuarda dersler hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı grupta veriliyor. 23 eğitmenin eşlik ettiği ücretsiz kurslar Haziran ayında sona erecek.


BAŞKAN OĞUZ’DAN, KURSİYERLERE SÜRPRİZ ZİYARET
Aliağa’yı 5 yılda kültür sanatla yaşayan bir kente dönüştürdüklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, konservatuar bünyesinde süren eğitimlerin heyecanını kursiyerlerle birlikte yaşadı. Özellikle çocuklardan büyük ilgi gören Başkan Oğuz söylenen şarkılara ve ritimlere eşlik etti. Eğitmenlerle de sohbet eden başkan Oğuz, “Belediyecilik sadece yol yapmak, çöp toplamak değil. Toplumcu bir belediyecilik anlayışıyla, eğitimi, kültürü, sanatı içine alan ve kentte yaşayanları sosyal kültürel etkinliklerin içine katan bir anlayışla belediyecilik yapmak gerekiyor. Biz bunu 5 yıldır başarıyla uyguluyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve büyüklerin heyecanına ortak olmak için buradayım. Herkesin buradaki eğitimlerimizi, kurslarımıza katılanların enerjisini görmesini diliyorum” dedi.


HÜNERLER YILSONUNDA GÖSTERİLECEK
Aliağa Belediye Konservatuarında verilen eğitimler sonunda ortaya çıkan ürünler ve edinilen deneyim yılsonu sergileri, konserler ve diğer aktivitelerle Aliağa halkı ile paylaşılacak. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları yaz konserleriyle, ALBET de tiyatro oyunuyla Aliağa’da kültür sanat coşkusu yaşatacak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder