12 Kasım 2013 Salı

THE RITZ-CARLTON ALMATI'DA AÇILIYOR

THE RITZ-CARLTON, MARCO POLO'NUN ADIMLARINI TAKİP EDİYOR


The Ritz-Carlton'un Kazakistan'da ilk otelini açmasıyla, zamanın ötesinde bir lüks Almatı'ya ulaştı. Orta Asya'nın büyük merakla beklediği otel, uluslararası gayrimenkul geliştirme şirketi Capital Partners ve The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. tarafından hayata geçirildi.

145 odalı yeni lüks otel, The Ritz-Carlton Moskova ile olan başarılı ortaklıklarını takiben Capital Partners ve The Ritz-Carlton arasındaki son işbirliği olarak emsalsiz bir zarafet sunuyor. Otel, Orta Asya'daki en yüksek binalardan biri olan 37 katlı Esentai Tower'ın en üst katında konumlanmıştır. Club ve Suite odaların yanısıra 930 metrekareden fazla toplantı alanıyla, büyük bir alışveriş merkezi ve mesken grubunu da içeren Capital Partners Esentai Park gelişim projesinin bir parçasıdır.
           
The Ritz-Carlton Genel Müdürü ve Operasyon Müdürü Herve Humler, "The Ritz-Carlton markasını Kazakistan'a getirmekten dolayı çok mutluyuz. Almatı, müşterilerimiz için önemli bir durak yeri ve bu otel, dünyadaki The Ritz-Carlton tesislerini çok güzel bir biçimde tamamlıyor. Almatı, dünyanın dört bir yanından ziyaretçisi olan dinamik bir şehir; biz de burada olduğumuz için heyecanlıyız,” diyor.
Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen ise “Prestijli otel markalarını Almatı'ya getirmek üzere
The Ritz-Carlton ile yeniden işbirliği yapmaktan dolayı çok sevinçliyiz.

“Capital Partners, tüm dünyada yatırım yapıyor ve projeler geliştiriyor; ancak köklerimiz Almatı'da ve burada süregelen yatırımlarımız, bu harika şehirdeki gayrimenkul pazarının gücüne olan inanç ve bağlılığımızı ispatlamaktadır.  The Ritz-Carlton Hotel'in Almatı'da açılması, bu kez, zevk sahibi gezginler, profesyoneller ve ikamet edenler için Almatı'ya dünya standartlarında bir altyapı sağlayacak olan şirketimizin tarihinde bir başka dönüm noktası teşkil edecektir," diyor.

Sayın Öymen sözlerine şöyle devam etti: "Ayrıca Kule'nin üst katlarında The Ritz-Carlton Rezidanslarının bulunduğunu duyurmaktan memnuniyet duyarız. Bu alanlarda yaşayanlar yalnızca en güzel şehir manzarasının keyfini çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda otelin muhteşem olanakları ile birlikte şahsi mülkiyetin gizliliğine ve diğer faydalarına da sahip olacaklar."

Kazakistan'ın önceki başkenti olan Almatı, Kazakistan Cumhuriyetinin en büyük şehri olup önemli bir ticari ve kültürel merkezdir. Bolşaya ve Malaya nehirlerinin arasında bulunan Almatı, eskiden İpek Yolu üzerindeki geçiş duraklarından biri konumundaydı, şimdi ise canlı bir iş merkezidir.
Şehir, dağların ufuk çizgisinde doğru nefis bir arkafon oluşturduğu Kazakistan'ın güneydoğusundaki Trans-Ili Alatau tepelerinde yer alır. Almatı, yakınında bulunan Esentai Alışveriş Merkezi'nde Gucci ve Fendi gibi lüks mağazaların açılmasıyla ziyaretçiler için hızla, dünya standartlarında bir alışveriş merkezine dönüşüyor.

Sözcük anlamı "elma ağaçları şehri" olan Almatı; aynı zamanda, civarda, aralarında Charyn Kanyonu, Büyük Almatı Gölü ve Ile-Alatau Ulusal Parkının bulunduğu fevkalade doğal güzellikler sunuyor. Ile-Alatau Ulusal Parkı; kar leoparı, Orta Asya vaşağı ve kahverengi Tean-Shan ayısının da içinde bulunduğu 300 çeşit hayvan ve kuş türünden oluşan çeşitli ve göz alıcı bir doğa alanı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder