27 Kasım 2013 Çarşamba

HAYALİNİZDEKİ EN ROMANTİK YER NERESİ ? SORULU ANKET SONUÇLANDI


AŞKLARIN EN ROMANTİK YERİ “EV”

Siberalem.com’un “Hayalinizdeki en romantik yer neresi?” sorulu anket araştırmasında ilk sırada yer alan en romantik mekan, insanların kendini en rahat hissettiği ve özel alanı olarak gördüğü “ev” seçeneği oldu.Türkiye’nin internetteki ilk, en büyük ve güvenilir arkadaşlık platformu olan Siberalem.com’un yaptığı anket araştırması “Hayalinizdeki en romantik yer neresi?” sorusunda, en romantik mekan olarak “ev” seçildi. Seçilen yurtiçi ve yurtdışı mekanların ortak özelliğinin ise sakin, egzotik ve masalsı hikayesiyle insanı etkileyen yerler olduğu görüldü.

15 milyonu aşkın kayıtlı üyesi bulunan Siberalem.com’un verilerine göre, yurtiçinde ilk üç sırada ev, Kız Kulesi ve Büyükada en romantik yer olarak seçilirken, yurdışı seçeneklerinde ise Maldivler, Aşk Yolu-İtalya ve Santorini Adası-Yunanistan seçildi. İnsanların kendine ait özel alanları ön planda tutması ve bu alanlarda rahatlığa önem vermesinden dolayı ilk sırada yer alan “ev” seçeneğini, masalsı hikayesi ve manzarasıyla insanı etkileyen Kız Kulesi, sakinliğin ve huzurun birleştiği, fayton gezilerinin romantizmi desteklediği Büyükada takip etti. Yurtiçi kategorisinde belirlenen ilk üç  yerin ortak noktası ise şehir içinde fakat şehir kalabalığından uzak lokasyonların seçilmiş olmasıydı.

Yurtdışı kategorisinde ise birbirinden farklı güzellikteki adalarında görülen egzotik dokunun vermiş olduğu duygu yoğunluğuyla ilk tercih edilen yer Maldivler oldu. Tarihi ve mimari yapısının insanı antik dönemlere götürmesiyle önem kazanan Aşk Yolu-İtalya ve kültürel geçmişiyle bütünleşen Santorini Adası-Yunanistan da ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.Siberalem.com İlişki Danışmanı, İstanbul Psikiyatri Enstitüsü’nden Kl. Psikolog Ayşegül Denizci, seçilen en romantik yerlerin aşk üzerindeki etkisini de şu şekilde açıkladı:

“Doğadaki dinginliğin insan vücudu üzerinde yarattığı sakinleştirici etkisi ile hormonlarda birtakım değişimler meydana gelir. Mutluluk veren serotonin hormonu da bu değişim ile doğanın ilettiği çağrışımlara cevap vererek keyif alma duygusunu arttırır ve beraberinde aşk ile romantizmi tetikler. Bu yüzden doğallığın var olduğu, dokusu bozulmamış, insanın iç dünyasına hitap eden, sakin ve nezih mekanlar, serotonini etkileyerek anın olumlu yönlerine odaklanır ve aşkın içindeki arzuyu açığa çıkarır.”

Ankette bulunan bütün mekanlar aşağıdaki gibi sıralandı.

YURTİÇİ                YÜZDE                     YURTDIŞI                       YÜZDE
Eviniz                      % 35                           Maldivler                          % 40
Kız Kulesi               % 25                    Aşk Yolu, İtalya                      % 39
Büyükada               % 19          Santorini Adası, Yunanistan                % 6
Boğaz                     % 8                            Marakeş, Fas                    % 6
Moda                     % 5                    Sidney, Avusturalya                   % 4
Galata Kulesi          % 5               Central Park, New York, ABD       % 4
İstiklal Caddesi       %  1                Tac Mahal, Hindistan                    % 1
Tarihi Yarımada      % 2



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder