9 Kasım 2013 Cumartesi

TURKISH AIRLINES OPEN FİNALE BİR KALA THE MONTGOMERIE MAXX ROYAL’DE FRANSIZLAR’IN GÜNÜ



The Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü’nde düzenlenen Turkish Airlines Open’ın üçüncü gününe Fransız oyuncular damga vurdu. Günü -9 ile bitiren Victor Dubuisson toplamda 195 vuruşla final raundu öncesi en yakın rakibi Ian Poulter’a karşı beş vuruşluk avantaj yakaladı. Bir diğer Fransız Raphael Jacquelin ise 12 birdie yaptığı günü 62 ile tamamlayarak Tiger Woods’a ait saha rekorunu kırdı.Güne -12 ile başlayan Victor Dubuisson üçüncü raundu 63 (-9) ile bitirerek toplamda 195 vuruşa ulaştı ve beş vuruş farkla liderliği ele geçirdi. Dünya sıralamasında 143. sırada bulunan Raphael Jacquelin ise, 12 birdie yaptığı günü 62 vuruşla tamamlayarak saha rekoru kırdı.


The Montgomerie Maxx Royal Sahası’nda bahardan kalma bir günde oynanan turnuvanın üçüncü günü müthiş heyecana sahne oldu. Kendisi gibi ilk iki günü -12 ile bitiren Ian Poulter ve Justin Walters’la birlikte sahaya çıkan Victor Dubuisson, istikrarlı oyununu üçüncü günde de sürdürdü. İlk dört çukurda dört birdie yaparak müthiş bir ivme yakalayan genç oyuncu, bogey yapmadan bitirdiği günü 63 vuruşla tamamladı. Dünya sıralamasında 108. sırada bulunan Dubuisson, toplamda 195 vuruşla (-21) en yakın rakibinin beş vuruş önünde son güne lider girdi. Başarılı amatör kariyerinden sonra 2010 yılında profesyonelliğe geçen genç golfçü, final raundunda bu yılki ilk Avrupa zaferi için sahaya çıkacak.
18. çukurda yaptığı birdie ile günü 68 vuruşla (-4) tamamlayan İngiliz Ian Poulter, toplamda 200 vuruşla Dubuisson’u takip etti.


Tiger Üçünlüğü Paylaştı
Turnuvanın ikinci günü 63 oynayarak saha rekoru kıran Tiger Woods ise özellikle son dokuz çukurda zorlandığı günü 68 ile (-4) bitirdi. Amerikalı oyuncu son çukurda topu ormana atmasına rağmen, başarılı bir vuruşla oradan çıkmasını bildi ve günü birdie ile tamamlamayı başardı. Woods, üçüncü gün sonunda Fransız Raphael Jacquelin, İspanyol Alejandro Canizares ve İsveçli Henrik Stenson ile birlikte 201 vuruşla üçüncülüğü paylaştı.


Jacquelin’ den Yeni Saha Rekoru
The Montgomerie Maxx Royal Golf Sahası’nda günün en iyi skoru Fransız Raphael Jacquelin’den geldi. Günü 12 birdie ile bitiren Jacquelin 62 oynayarak bir gün önce Tiger Woods’un kırdığı saha rekorunu bir vuruş geliştirdi. Jacquelin, Avrupa Turu tarihinde Fred Couples (1991), Ernie Els (1994), Russel Claydon (1995), Darren Clarke (1999) ve Jeppe Huldahl’dan (2010) sonra bir günde 12 birdie yapmayı başaran altıncı oyuncu olarak tarihe geçti. 12 birdie yapmaktan mutlu olduğunu belirten Fransız golfçü, “Çılgın bir oyun için çılgın bir raund oldu. Son aylarda oyunumla ilgili zorlanıyordum, özgüvenim yoktu ve kendimi iyi hissetmiyordum. Ama bu hafta itibariyle ritmimi bulduğumu hissediyorum. Par 3’lük beşinci çukurda double bogey yaptım ama oyunun geri kalanı inanılmazdı” diye konuştu.


Türkler’in en iyisi Ediz Kemaloğlu
Turkish Airlines Open’a katılan üç Türk oyuncudan en iyi skoru, günü 74 (+2) ile bitiren Ediz Kemaloğlu yaptı. İsveçli Alex Noren ise üç çukur oynadıktan sonra bileğindeki sakatlık nedeniyle sahayı terk etti.
7 milyon dolar toplam ödüllü Turkish Airlines Open’da final raundu 10 Kasım Pazar günü saat 08.15’te başlayacak. Müthiş bir şampiyonluk mücadelesine sahne olması beklenen organizasyonu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da takip edecek.































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder