10 Kasım 2013 Pazar

KÜRESEL HAVAYOLU BİRLİĞİ ONEWORLD’ ÜN YEPYENİ ÜYESİ “QATAR AIRWAYS”



Qatar Airways, 30 Ekim itibariyle oneworld® üyesi olarak dünyanın en hızlı büyüyen ve en yüksek puanı alan hava yollarından oluşan küresel havayolu birliğine katıldı. Dünya genelinde faaliyet gösteren ve Skytrax havayolu kalite ölçüm değerlendirmesinde beş yıldız alan yedi hava yolu şirketinden biri olan Qatar Airways, Körfez bölgesinde faaliyet gösteren havayolu şirketleri arasında küresel havayolu birliği oneworld®‘e katılan en büyük şirketlerden biri oldu. Qatar Airways’in birliğe katılması ile birlikte rotasına beş yeni kıta ve 20’dan fazla varış noktası (Etiyopya, İran, Ruanda, Sırbistan ve Tanzanya) eklendi. Böylece;

Günde 14.000 kalkış ile 150’den fazla ülkede binlerce hava limanına hizmet sunabilecek,
3.300 civarında uçaktan oluşan filosu ile yılda 475 milyon yolcu taşıyacak,
Yılda 140 milyar US$ gelir elde edecek


Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, günümüzde birliklerin havayolu sektöründe önemli bir rol oynadığını ve bunun gelecekte de devam edeceğini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“oneworld® üyesi olmak Qatar Airways’ in tarihindeki en önemli olaylardan birisi. Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin aralarında olduğu ortaklarımızla birlikte küresel bir ağda hizmet sunarak müşterilerimize, hak ettikleri hizmeti sunacağız. Qatar Airways’ in kısa tarihinde yaptığımız her şeyde yenilikçilik, kalite ve mükemmellik konusunda saygınlık kazandık. Körfez bölgesinden küresel bir havayolu birliğine katılan tek büyük havayolu şirketi olmaktan dolayı mutluyuz ve dünyanın en kaliteli hava yolu birliği olan oneworld®’ ün bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.”


Birliğe Katılma Şerefine Sık Uçan Yolculara “Çifte Mil” Fırsatı Sunulacak
Qatar Airways’ in Privilege Club üyelik programının 3 milyon üyesi bundan böyle, oneworld® üyesi herhangi bir hava yolu şirketi ile uçtuklarında (Airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines ve bağlı 30 hava yolu şirketi) oneworld®’ün sık uçan yolcularına sunduğu avantajların tümünden faydalanabilecek.


Privilege üyeleri, oneworld® üyesi hava yolu şirketleri ile yapacakları uçuşlarda Qmil kazanıp, kazandıkları milleri harcama imkanına sahip olabilecekler. Qatar Airways’ in birliğe katılması şerefine, 15 Kasım – 31 Ocak tarihleri arasında (20 Aralık – 5 Ocak arasındaki uçuşlar haricinde) oneworld® üyesi şirketler ile yapacakları uçuşlarda çifte Qmil kazanacaklar. Privilege Club Platinum ve Gold sahipleri birliğe üye havayolu şirketlerinden biri ile yaptıkları uçuşlarda, dünya genelinde 550’den fazla hava limanında bulunan, oneworld® üyesi hava yolu şirketlerine ait bekleme salonlarına girebilecek (Şimdiye kadar kullanılanların beş katı). Qatar Airways’ in Birinci Sınıf ve Business Class yolcuları da oneworld® ortağı havayolu şirketlerinin bekleme salonlarını kullanabilecek aynı zamanda da ilave bagaj hakkı alabilecekler.


Oneworld’ ün Yeni Orta Doğu Ziyareti Kampanyası Ülkedeki Turizmi Teşvik Etmeyi Amaçlıyor
Birlik, yolcuları Qatar Airways’in merkezini gezmeye teşvik etmek amacıyla bugün yeni oneworld® Orta Doğu Ziyareti kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında, bölgeye yapılan oneworld® üyesi havayolu şirketleri ile bağlantılı uçuşlarda cazip fiyatlar sunuluyor.  Biletler 1 Kasım’ dan itibaren satışa sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder