24 Kasım 2013 Pazar

QATAR AIRWAYS CEO’ SU AKBAR AL BAKER YILIN YÖNETİCİSİ SEÇİLDİ

200’den fazla işletme üyesi ve fikir oluşturucu tarafından Katar’ da kurulan Amerikan Ticaret Odası (AmCham Qatar), yaptığı katkılar ve elde ettiği iş başarıları nedeniyle ilk ödülünü Qatar Airways Ceo’su Akbar Al Baker’e verdi.Doha’daki Four Seasons Otel’ de gerçekleşen ödül töreninde Al Baker, Katar devletine yaptığı katkılar ve elde ettiği iş başarılarıyla bu ödüle layık görüldü.

Qatar Airways’ in dünyanın en hızlı büyüyen ve en çok takdir edilen hava yolu şirketi haline gelmesinde oldukça etkili bir role sahip olan Al Baker, ödül töreninde yaptığı konuşmada Birleşik Devletler ile Katar arasındaki ticaret ilişkisini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:“Birlikte pek çok bölgesel ve küresel konuda yakın iş birliği içinde çalıştık. Ortaklığımız, bölgede yaşanan büyük değişim döneminde etkileyici bir rol oynadı. Bu ödülü sadece kişisel olarak almıyorum. Ben, sadece küresel ağımızda görev alan 28.000 kişinin temsilcisiyim. Bu ekip, dünya genelinde pek çok ülkede özellikle de Birleşik Devletlerde güçlü ilişkiler geliştirdi.

Yerel, bölgesel ve uluslararası piyasalara girmenin önemini göz ardı etmeksizin aynı zamanda Arap dünyasında, hava yolu endüstrisinin gelişmesinden sorumlu olan Arap Hava Taşıyıcıları Birliği (AACO) ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nde (IATA) sahip olunan önemli konumun korunmasına sağladığımız katkılardan dolayı da çok mutluyuz” dedi. Amerikan Ticaret Odası Başkanı Robert A. Hager,  Al Baker’ e ödülünü verirken şunları söyledi: “AmCham Qatar ve üyeleri, Katar’daki özel sektörde yaşanan canlanmayı desteklemek amacıyla Katarlı ortakları ve kurumlar ile birlikte çalışıyor. Katar’daki iş çevresinin canlılığına ve enerjisine daha fazla katkısı olduğunu düşündüğümüz ve Küresel hava yolu sektöründe önemli bir lider olan Akbar Al Baker, Katar’ a oldukça fazla ekonomik katkıda bulundu ve şirketin küresel seyahat haritasına girmesini sağladı.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder