17 Kasım 2013 Pazar

ODEON TOURS, İLK VE TEK EFQM 5 YILDIZ YETKİNLİK BELGESİNE LAYIK GÖRÜLDÜ

ODEON TOURS KALİTE STANDARDINI YÜKSELTİYOR

OTI Holding iştiraklerinden ODEON Tours, turizm alanındaki ilk ve tek firma olarak EFQM 5 Yıldız Yetkinlik Seviye Belgesi’ne layık görüldü.ODEON Tours İş Mükemmelliği Modeli Saha Değerlendirme Sürecinden geçerek “EFQM 5 Yıldız Yetkinlik Seviyesi” belgesini 22. Kalite  Kongresi’nde aldı

ODEON Tours, Avrupa’daki kuruluşların sürdürülebilirlik açısından geliştirilmesi hedefiyle kurulan EFQM’in (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) yürüttüğü İş Mükemmelliği Modeli Saha Değerlendirme Sürecinden geçerek hak ettiği ‘EFQM 5 Yıldız Yetkinlik Seviyesi’ belgesini 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan 22. Ulusal Kalite Kongresi’nde alarak kalite yönetiminde büyük ödüle bir adım daha yaklaştı.

OTI Holding kalite standartlarına ağırlık veriyor
OTI Holding kurumsal yapısını sürekli gelişim ilkesi ile sürdürdüğü kalite sistem çalışmaları ile yeniliyor ve tüm iştiraklerinde bu çalışmaları teşvik ediyor. OTI Holding’in gerçekleştirdiği bu çalışmalar bağımsız kurum ve kuruluşlarca da tescillendi. Türkiye’de seyahat acenteciliği hizmetlerinin tamamını kapsayacak şekilde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Standardı Belgesi alan ilk şirketin ODEON Tours olmasından sonra yine ODEON Tours Avrupa’daki kuruluşların sürdürülebilirlik açısından geliştirilmesi hedefiyle kurulan EFQM’in (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) yürüttüğü İş Mükemmelliği Modeli Saha Değerlendirme Sürecinden geçerek ‘EFQM 5 Yıldız Yetkinlik Seviyesi’ ne ulaştı. ODEON Tours bu seviyeye ulaşan ilk Türk turizm şirketi oldu.

ODEON Tours’un Kongre Resmi Sponsoru olduğu 22. Kalite Kongresi’nde, yetkinlik belgesi almasıyla ilgili olarak konuşan ODEON Tours Yer Hizmetleri Türkiye Genel Müdürü Vahit Petek “5 Yıldız Yetkinlik belgesi; bir kuruluşun yönetim süreçlerinin tüm aşamalarında yüksek kalite ve standartta performans gösterdiğini ifade ediyor. Aldığımız belge performansımızın tescilidir. Tüm hizmet ve ürünlerimizde mümkün en yüksek kaliteyi hedeflemeye devam edeceğiz” dedi.

Otelcilik, Seyahat Acenteliği, Tur Operatörlüğü, Havacılık, Güvenlik ve Satış Acenteliği gibi alanlarda birçok iştiraki olan OTI Holding’in Kalite ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Erdem Karakuş ise “ODEON Tours Yer Hizmetleri dahil olmak üzere tüm OTI Holding iştiraklerinde kalite yönetimine her geçen gün daha çok ağırlık veriyoruz, belgelendirmelerimizi artırıyoruz.  OTI Holding, turizm uzmanı bir grup olarak evrensel kalitede hizmet vermeyi sürdürerek, iştiraklerini alanlarında liderlik vizyonuyla tam kurumsallaşmış örnek hizmet şirketleri haline gelmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

22. Kalite Kongre’sinde “Türkiye Turizminde 150 yıl” sergisi
Bu yıl 22’incisi düzenlenen Kalite Kongresi, Türk şirketlerinin sadece ürün kalitesinde değil yönetim kalitesinde de gelişimini sağlıyor ve şirketleri kalite standartlarına uyum sağlamaya teşvik ediyor. Kalite standartlarına çok önem veren OTI Holding iştiraklerinden ODEON Tours’un bu yıl ana sponsorlarından olduğu kongre, çok sayıda üst düzey yönetici ve profesyonelin katılımıyla birçok başlıkta yapılan oturumlarla gerçekleştirildi. 26 ülkede faaliyetlerini sürdüren OTI Holding tarafından hazırlanan “Türkiye Turizminde 150 yıl” sergisi de kongre kapsamında 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde sergilendi.  Büyük ilgi gören sergide Türkiye turizminin 1863’den başlayan 150 yıllık serüveni anlatılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder