24 Kasım 2013 Pazar

ULUSOY:TÜRKİYE'YE VİZE UYGULANDIKÇA KAYBEDEN KENDİLERİ OLUR


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin turizm geleceği, uluslararası pazardaki marka değeri ve vizesiz Avrupa seyahati gibi konularda açıklamalar yaptı.22 Kasım 2013 Cuma günü saat 13.10’da CNBC-E televizyonunda Melda Yücel ile FİNANS CAFE programına canlı yayın konuğu oldu. Cnbc-e kanalında yayınlanan Finans Cafe programına katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy şöyle konuştu: "Türkiye turizmi son yıllarda ciddi gelişmeler gösterdi. Bu gelişmeler artarak devam edecek. Bu yılı 35 milyon gibi bir gelen turist rakamıyla kapatacağız.

KREDİ KARTI HER BÜTÇEYE TATİL İMKANI SUNUYOR
Tatil bir lüksx değil, bir ihtiyaçtır. Kredi kartıyla tatil satışı her bütçeden insanın tatil yapmasına olanak sağladığı gibi turizm sektörünü de canlı tutmaktadır. Bu anlamda ben bu uygulamanın kaldırılmasının turizme zarar vereceğini düşünüyorum."

TÜRKİYE'NİN MARKA DEĞERİ YÜKSEK
Ulusoy Türkiye'nin uluslararası pazardaki marka değeri konusunda, "Türkiye uluslararası turizm sektöründe marka değeri oldukça yüksek bir ülke. Bunun nedeni ise hizmet kalitemiz. Bugün Türkiye'deki otellerin ortalama yaşı 6,5. Diğer Avrupa ülkelerine baktığınızda durumun daha kötü olduğunu görebilirsiniz. İspanya'da bu rakam 24. Fransa'da ise 26. Zengin mutfak kültürlerinin yansıtılması ve konaklama gibi birçok konuda iyi durumda olmamız, marka değerimizin yüksek olmasını ve dolayısıyla fiyat anlamında pahalı bir ülke olmamızı sağlıyor." diye konuştu.

TÜRKİYE'YE VİZE UYGULANDIKÇA KAYBEDEN KENDİLERİ OLUR
9. TÜRSAB başkanlık seçimlerinde aday olacağını söyleyen Ulusoy, Avrupa'ya vizesiz seyahat konusunda ise, "Türkiye vize konulacak bir ülke değil. Turizm sektöründeki rakamlara da bakıldığında, Türkiye'ye vize konulması çok anlamsız görünüyor. Vize uygulaması devam ettikçe kaybeden kendileri olur. Çünkü artık Türkiye sadece turist bekleyen değil, turist gönderen bir ülke.

Yunanistan ve İtalya gibi vize kolaylığı sağlayan ülkeler Türkiye'den ciddi oranda turist alıyor. Bu anlamda Yunanistan'ın belini biz doğrulttuk diyebilirim. Zaten seyahat acentelerimiz de daha çok vize kolaylığı sağlayan ülkelere yoğunlaşıyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder