22 Kasım 2013 Cuma

TÜRSAB, KAÇAK ACENTELERE KARŞI BAKANLIK İLE ORTAK ÇALIŞMA BAŞLATTI

TÜRSAB DENETİMLERDEKİ KRİTERLERİ AÇIKLADI


TÜRSAB, kaçak acentecilik faaliyetlerini sürdüren firmalara gerçekleştirilecek denetimler ve uygulanacak kriterler konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışma başlattı.

Kaçak Acentelere yönelik TÜRSAB açıklamada bulundu:

ÖNEMLİ DUYURU
Değerli Üyelerimiz, malumunuz olduğu üzere Birliğimiz; İşletme Belgesiz Seyahat Acentalığı faaliyetlerinin önüne geçmek ve Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği'ne dayanılarak gerçekleştirilen rehber denetimlerinin; Birliğimize bağlı Seyahat Acentalarının faaliyetlerini rahatsız edici şekilde yapılmamasını sağlamak amacıyla çalışmaktadır.

Bu doğrultuda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birliğimiz, 04-06 Ekim 2013 Tarihleri arasında Aydın İli, Kuşadası İlçesi Efes Kongre Merkezinde; "Seyahat Acentalarının Belgelendirilmesi ve Belgesiz Seyahat Acentalığı Faaliyetlerinin Önlenmesi" Çalıştayını düzenlemiş bulunmaktadır.

Birliğimizin işbu çalışmaları neticesinde; İşletme Belgesiz Seyahat Acentalığı faaliyetinin önüne geçilmesi amacıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından 20.11.2013 Tarih ve 220657 Sayılı 2013/10 Numaralı Genelge çıkarılmış ve bununla beraber Rehber Denetimleri ile ilgili olarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 15.11.2013 Tarih ve 218149 Sayılı Yazısı Birliğimize ulaşmıştır. İlgili Genelge ve yazı ekte yer almakta olup değerli üyelerimizin bilgilerine önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ
(TÜRSAB)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder