21 Kasım 2013 Perşembe

ETIHAD 117 AIRBUS ve 82 BOEING UÇAK SİPARİŞİYLE REKOR KIRDI


ETIHAD UÇAK SİPARİŞİYLE REKOR KIRDI



Etihad Havayolları Dubai Air Show’da toplamda 199 uçak ve 294 motor siparişi verdi. Şirket ayrıca Darwin Airlines’ın yüzde 33,3 hissesini satın aldığını da duyurdu.Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları tarihinin en büyük filo siparişini verdi. Etihad Havayolları’nın 67 milyar Amerikan Doları değerindeki siparişi toplamda 199 uçak ve 294 motordan oluşuyor. Dubai Air Show’da siparişi verilen uçaklar 127 GE Aviation, 115 Rolls-Royce ve 52 CFM motorla güçlendirilecek.

Etihad Havayolları aynı gün rekor uçak siparişinin yanı sıra İsviçre havayolu şirketi Darwin Airlines’ın yüzde 33,3 hissesini aldığını da duyurdu. Şirket böylece sekizinci işbirliği ortaklığına imza atmış oldu.

Yeni uçaklar Etihad Havayolları’nın yeni pazarlara açılma ve büyüme stratejisini destekleyecek, sefer sayılarının ve sıklığının artmasını sağlayacak. Etihad Havayolları ayrıca bu siparişleri özsermaye birliğindeki diğer havayollarına da yönlendirebilecek ve böylece ihtiyacı olan şirketlere kapasite artırımı yapılırken, filo ortaklığı ve maliyet paylaşımı da geliştirilecek.

Etihad en büyük Boeing 787 Dreamliner filosuna sahip oluyor
Siparişleri verilen yeni nesil 25 Boeing 777X, 30 Boeing 787-10 Dreamliner, 1 Boeing 777 kargo uçağı, 50 Airbus A350 XWB, 36 Airbus A320neo ve 1 Airbus A330-200F 2018 itibariyle teslim edilmeye başlanacak.

Etihad Havayolları bu siparişlerle beraber dünyadaki en büyük Boeing 787 Dreamliner filosuna sahip olacak. Şirket ayrıca Boeing 777-8X’nin lansmanını gerçekleştirecek ilk havayolu ünvanını alacak.

Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan, “Geçtiğimiz hafta Etihad Havayolları 10. kuruluş yıldönümünü kutladı. Sadece 10 sene içinde 86 uçaktan oluşan bir filo ile 97 uçuş noktasına 165 bin 500 çalışanla 11 milyondan fazla insan taşıdık. Dünyanın her yerine ulaşmamızı sağlayan 7 iş ortağımız var. Rekor seviyesindeki siparişlerimizle uzun vadeli büyüme stratejimize katkıda bulunuyoruz. Bu siparişler bize dünyanın her yerine ulaşmak için kapasite sağlayacak. 2017 yılında Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı’nda Midfield Terminali’nin de açılışını gerçekleştirerek kapasite artırımını geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

Fotoğraftakiler 1 (soldan sağa): Boeing Commercial Airplanes Başkanı ve CEO’su Ray Conner, Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan, GE Aviation Başkanı ve CEO’su David Joyce, Dubai Air Show 2013’de yeni uçak ve motor alımı anlaşmasını kutluyor.

Fotoğraftakiler 2 (soldan sağa): Airbus COO’su John Leahy, Airbus Başkanı ve CEO’su Fabrice Brégier, Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan, Rolls-Royce Başkanı Tony Wood, Etihad Havayolları CFO’su James Rigney, CFM International Başkanı ve CEO’su Jean-Paul Ebanga, Dubai Air Show 2013’de yeni uçak ve motor alımı anlaşmasını kutluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder