10 Aralık 2013 Salı

CRUİSE TURİZMİNİN YÜKSELEN TRENDİ NEHİR TURLARI



Cruise turizminin yükselen trendi nehir turlarını Türkler de çok sevdi. Şimdiye kadar daha çok Amerikalı, Kanadalı, İngiliz ve Avustralyalı turistler tarafından tercih edilen bu turlar, artık Türk gezginlerin de ajandasında önemli bir yer tutuyor. Nehir turları, mavi-yeşil sularda, kültür-sanat ve tarihle iç içe, özgür ve lüks bir tatil vaat ediyor.Avrupa'nın, Asya'nın Rusya'nın, Güney Afrika'nın, Mısır'ın, Uzakdoğu'nun can damarları olan nehirlerde onlarca gemi yüzlerce gezi düzenliyor. Avrupa'da; Tuna, Ren, Main, Mosel, Rhone, Saone, Elbe, Douro ve Sen nehirleri, Asya'da; Mekong Nehri, Mısır'da; Nil Nehri, Uzakdoğu'da; Yangtze Nehri, Rusya'da; Volga Nehri, Ukrayna'da; Dinyeper Nehri ve Güney Afrika'da; Chobe gibi nehirlerde yıl boyunca seyahat edebilmek mümkün olabiliyor.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada AMAWATERWAYS, AVALON, UNIWORLD ve SCYLLA nehir firmalarının Türkiye temsilciliğini yürütmekte olan GOLDEN BAY TOUR Genel Müdürü Tolgar Bıyıklı, yaklaşık 5 yıl öncesine kadar ülkemizde nehir turları denince akıllara  sadece Rusya’daki Volga Nehri ile Mısır’daki Nil Nehri geldiğini söyledi. Özellikle Amerikalı yolcuların kültür ve doğal güzellikleri bir arada tecrübe etmeyi istediklerini, yoğun ilgileri ve talepleri doğrultusunda gemi firmaları farklı arayışlara yöneldiğini belirten Bıyıklı Tuna ve Ren Nehri ile başlayan popülaritenin zamanla Portekiz’de Douro, Fransa’da Seine, İtalya’da Po nehirlerine de yöneldiğini kaydetti.

 Tüm Dünya’da en hızlı yükselen trend olan nehir turlarının gemi yapımcılarının da konuya olan ilgisini arttırdığını vurgulayan Bıyıklı,  sadece 2014 yılında 20 adet yeni nehir gemisi suya ineceğini belirtti.
Tolgar Bıyıklı sözlerine şöyle devam etti: “Nehir turlarına olan ilginin her gecen yıl %40 oranında arttı. 2014 yaz aylarında Türkiye pazarı için  düzenleyecek oldukları Hollanda, Belçika, Fransa, Almanya, İsviçre programlarına ilave olarak, dünyada ilk kez düzenlenecek olan Orta Avrupa ve Balkanlar’da Hırvatistan, Romanya ve Sırbistan programları için yaklaşık 5 milyon TL yatırım yaptık. Vize alım sürecinin kolaylaşması veya tamamen kaldırılması gibi bir sonuç çıkması durumunda Türkiye’den nehir turlarına olan ilginin %40 büyüme oranlarından %100’lere hızlı bir şekilde ulaşacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Bunun baslıca sebepleri arasında 5 yıldızlı yeni  gemilerde, doğayla iç içe gidilen parkurlarda, aile ortamı gibi sıcak bir ortamda,  Türkçe hizmet veren rehberler ve animatörlerle, Türk damak tadına uygun muhteşem menüler ile hizmet verilmesi olduğunu  iletmektedirler.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder