19 Aralık 2013 Perşembe

MİSİNA’DA GELENEKSEL KARS- ARDAHAN KAZI GÜNLERİ BAŞLADI

MİSİNA’DA LEZZETLİ BİR FIRSAT

Efsaneleşen Kars, Ardahan kazı 20 Aralık 2013–20 Ocak 2014 tarihleri arasında Fenerbahçe Dalyan ‘daki Misina Restaurant’da İstanbullu yemek severlerle buluşuyor.Kars ve Ardahanlılar ile yörenin kaz yemeğinin ününü duyup tatma olanağı bulamayan İstanbullular için lezzetli bir fırsat; son yıllarda adı adeta efsaneleşen Kars, Ardahan kazı 20 Aralık 2013–20 Ocak 2014 tarihleri arasında Fenerbahçe Dalyan ‘da  Misina Restaurant’da İstanbullu yemek severlerle buluşuyor.


Kars ve Ardahan bölgelerinin kış aylarındaki en önemli spesiyalitesi kaz yemeği. Bu kentlere kışın gidebilenler yedikleri kaz yemeklerini anlata anlata bitiremiyorlar, belirli özellikleri olan bu kazı İstanbul’a getirebilenler ise iyi pişiremedikleri için hayal kırıklığına uğruyorlar.




 Dalyan’daki Misina Restaurant’ın 20 Aralık 2013 20 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlediği “Kars Kazı” haftası, yemek severlerin bu özel lezzeti orijinal tarifine göre tatmasını sağlayacak.

Kars ve Ardahan yöresinde yaşayanlar için kaz, kış aylarının tek hayvansal protein kaynağı. Kışın ilk karı düştüğünde kesilip tuzla salamura edilerek açık havada 30–60 gün arasında kurutulan kazlar, kuru ve soğuk iklimde 12 ay bozulmadan, aynı lezzette saklanabiliyor. Ancak pişirilirken tuzunun mutlaka yöreye ait geleneksel yöntemlerle azaltılması gerekiyor.


Kadıköy Dalyan’daki Misina Balık Restaurant’ın Ardahanlı sahipleri 20 Aralık 2013 20 Ocak 2014 tarihleri arasında lokantanın bir bölümünü Kars kazı menüsünü tatmak isteyen konuklara ayırıyor.


Özel hafta boyunca rezervasyon yaptıran konuklar “kaz güveci”, “kaz tandır” ve tam bir şölen yemeği olan kazın suyu ile pişirilmiş “bulgur pilavlı kaz” yemeklerini tadabilecekler. Yemeğin yanında arzu edilen içkilerin yanı sıra, bölgenin özel kızılcık şerbeti de yudumlanabilecek.


Not: Yeni bir yıla farklı lezzetlerle girmek isteyenler yılbaşı ziyafeti için Arzu eden olursa hindi yerine misina ’da bütün kaz dolması sipariş edebilir.








Misina Balık Restaurant
Dr. Faruk Ayanoğlu Cad. No: 36A
Dalyan-Fenerbahçe
Tel: 0216.550 02 58–59
GSM: 0532.700 40 66

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder