10 Aralık 2013 Salı

ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI BAŞLADI



TURİZMİN SESİ-BORA ÖZGEN - ARTİN ŞİRİNPINAR
Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, THY, TUROB ve TÜROFED önderliğinde başlatılan Erken Rezervasyon Kampanyası, 'Tatil Herkesin Hakkı' ve 'Yerinizi Şimdiden Ayırtın' sloganları ile resmi olarak başladı.Crowne Plaza Hotel İstanbul'da gerçekleştirilen basın toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROB Başkanı Timur Bayındır, THY Satış ve Pazarlama Başkanı Halil İbrahim Polat, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (ETİK) Mehmet İşler ve acente yetkilileri katıldı.



ÖZASLAN: "ERKEN REZERVASYON NİSAN AYINA KADAR SÜRECEK"
Erken Rezervasyon Kampanyası'nın resmi olarak açıldığını ve Nisan ayına kadar süreceğini belirterek sözlerine başlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, "Yıllardır turizm ya da turist dendiğinde algılamada yanlışlık vardı. Yerli ve iç turizm ihmal ediliyordu. Hala daha eksiklikler var ama ilerleme kaydettiğimizi söyleyebiliriz. İç turizm, sektörün sigortasıdır. Sadece kriz anlarında hatırlanmamalıdır. İç turizm, siyasi ve çevre faktörlerinden en az etkilenen sektördür. İç turizm sağlam temellere oturursa ülke gelişir. Ülke ekonomisine ve konaklamaya etkisi çok büyüktür. Erken rezervasyonun en önemli avantajı sosyal boyutudur. Orta ve düşük gelirli vatandaş da erken rezervasyonla tatil yapabiliyor. 7 bölgede büyük dengesizlikler var. Erken rezervasyon bu dengesizliği gideriyor."Geçtiğimiz cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Erken Rezervasyon Kampanyası konusunda toplantı gerçekleştirdiklerini belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise basın toplantısında şunları söyledi:



ULUSOY: "TURİZMİN TÜM KOLLARINI KUTLUYORUM"
"2009 yılından bugüne sürdürülen bu kampanyada başta seyahat acenteleri olmak üzere turizmin tüm kollarını tebrik ediyorum. İlk başladığımızda 'Muvaffak olur muyuz?' dedik ve olduk. 2001 yılında 556 bin kişi seyahat ediyordu; 2012'de 13 milyon kişi seyahat etmeye başladı. 6 milyon 178 bin kişi ise yurtdışına çıktı. Bu tatilin bir ihtiyaç olduğunun, bir lüks olmadığının ve tasarruf yapılarak tatile çıkıldığının bir göstergesidir.



BBDK'YA GİTTİK "SEKTÖR KREDİ KARTINDA KISITLAMA KAPSAMINA GİRMEYECEK"
Bundan 20 gün önce BDDK başkanını ziyaret ettiğimizde sektörümüzde tasarruf kararlarının kredi kartları üzerinden verildiği anlattık. Haziran-temmuz ayında tatile çıkan bir vatandaşın kasım ayından ödemeye başladığını; kredi kartının rahatlattığını açıkladık. Ve biz sektör olarak bu kanala girmedik.




"ERKEN REZERVASYONDA %50'LERE VARAN İNDİRİMLER YAPI
Bodrum'da Marmaris'te Kumburgaz'da Şile'de kibrit kutusu büyüklüğünde evler yapıldı. Bunlara biz sebep olduk. Kendi insanımıza tatil imkanı vermedik. Onlarda ikinci evleri yaptılar. Bazılarının ömrü bu evlerin bitimini görmeye yetmedi bile. Erken rezervasyonun en avantajlı tarafı o sahillerimiz kurtarılmasını sağladık. Artık 'ikinci konutları turizme nasıl kazandırırız' bunu konuşuyor. Erken rezervasyonda yüzde 50'lere varan indirimler yapılıyor. Başarıyla yürütülen bu kampanyanın 2014'te de aynı şekilde devam edeceğine inanıyorum."




BAYINDIR: "KAMPANYA BENİMSENECEK"
TUROB Başkanı Timur Bayındır ise konuşmasında yerli turistinde yabancı turist kadar avantajlı tatil yaptığına değindi. Bayındır, "Kampanya tuttu ama çok daha fazla benimsenecek" dedi.



İŞLER: "ERKEN REZERVASYON HEDEFLERİNE 2018'DE ULAŞIR "
Konuşmasında iç pazardaki rekabet çalışmalarının dış pazara karşı direnci arttırdığının altını çizen TÜROFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler ise şöyle konuştu: "Türkiye bir başarı öyküsü yazdı. Bugün gelinen rakamlarla dünyada kendini ispatladı. Türkiye'de sadece iç pazardaki erken rezervasyon sistemi ile dış pazardaki direncimizi arttırmanın yanı sıra toplum içindeki sosyal dönüşüme de katkı sağlandı.Çadır kültürüyle başlayan tatil anlayışı ikinci konutun ardından otellere kaydı. Erken rezervasyon ile nüfusun büyük çoğunluğu tatile gitmeye başladı. Bugün yurtdışı tercihlerinde yüzde 15'lerde olan erken rezervasyon yüzde 25'lere çıkarılmalı. Bunun gelişmesi için modern havalimanları ve karayolları yapıldı. Erken Rezervasyon hedeflerine 2018'de ulaşmış olacağız. Türkiye 35 yıldır terörle uğraşıyor. Üstündeki bu kabusla bile dünya turizminde ilk 10'da yer alıyor. Erken rezervasyon ile sadece batıda deniz-kum-güneş tatili değil doğuda kültür turizmi de gelişti. Erken rezervasyon, doğuya yapılan turlarla 2-3 katına çıkacak."



THY PROJELERLE DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK
THY Satış ve Pazarlama Başkanı Halil İbrahim Polat ise Erken Rezervasyon Kampanyasına THY'nin projelerle destek verdiğini ve her zaman desteklerinin süreceğini belirtti.



34 KANALDA ERKEN REZERVASYON KAMU SPOTU YAYINLANACAK
Toplantıdan önce katılımcılara izletilen Erken rezervasyon kamu spotu hakkında bilgi veren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy şu açıklamayı yaptı: "Zorunlu Seyahat Sigortası konusunda vatandaş belgeye güvenir. Bu sebeple bir kamu spotu hazırladık. 34 kanalda yayınlanacak. Belge konusunda vatandaş bilinçlendirilecek. Önce poliçe görülecek sonra para verilecek. Kaçak faaliyetler konusunda bir denetim ordusu kurduk. Yanlış yapanlara gerekli işlemler yapılacak. Sektörümüze ülkemize güveniyoruz. Ayrıca 2012 yılı itibariyle seyahat acenteleri kendi bünyelerinde hazırladıkları bir formla 24 saate kadar iptal yapabilecek. Bu poliçe acenteler bünyesinde oluşturulacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder