22 Aralık 2013 Pazar

TURİZMCİLER 2014 YILINDAN UMUTLU

2014 TURİZM SEKTÖRÜ TRAVEL TURKEY İZMİR’LE START ALDI
5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen 7. Turizm  Fuar ve Konferansı başarıyla sona erdi. 867 firmanın katıldığı fuarı, 26.487 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısındaki artış ve yeni iş bağlantılarıyla TRAVEL TURKEY İZMİR turizm endüstrisinden tam not aldı.

Travel Turkey İzmir turizm sektörünü tarihsel kentin merkezi İzmir'de buluşturdu.  Katılımcılar; dört gün boyunca 2014 yılı turizm sezonu için profesyonel ziyaretçilerle faydalı ticaret hacmi oluşturdular. Etkinlik bu yılda bir rekora imza attı: 60'ın üzerinde destinasyon, 22 ülkeden; 867 katılımcı fuarda hizmet ve ürünlerini sunmak için ilgi duydular. Gelecek sezonun turizm trendleri Travel Turkey İzmir'le start aldı. Fuar yeni iş bağlantıları kurmak için muhteşem bir platform oluşturdu.

Mısır’ın Partner ülke, Çanakkale’nin ise Partner il olarak yer aldığı fuarda kendilerini ziyaretçilere ve katılımcılara tanıtma fırsatı buldular. Bu yıl fuara katılan ülkeler ise; Almanya, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Endonezya, Etiyopya, Fransa,  Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Kosovo, Kuzey Kıbrıs, Küba, Litvanya, Makedonya, Malezya, Mısır, Polonya,  Slovenya, Tunus, Türkiye, Ürdün ve  Yunanistan'dı.

2014 YILINA ANLAŞMALARINA İLİŞKİN İMZALAR TRAVEL TURKEY'DE ATILDI
Bu yıl 7'ncisi gerçekleşen fuarda katılımcıların memnuniyet düzeyi çok yüksekti. Erken rezervasyon öncesi çeşitli anlaşmalara imzaların atıldığı fuarda, katılımcı firmalar 2014 yılı stand yerlerini şimdiden onayladılar.Fuar kapsamında 5 Aralık 2013 tarihinde  ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği) tarafından konferans düzenlendi. Panelde turizmin başkanları Ege turizmini konuştular. Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, bakanlığın sektörle ilgili sürekli görüş alışverişi içinde olduklarını ve sektörü desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Konferansta konuşan turizm sektörü duayenleri ortak fikri : 2014 yılının turizm açısından başarılı geçeceği.

THY’nin ulaşım sponsorluğunu üstlendiği 13 ülkeden; Almanya, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Fransa, İngiltere, İsviçre, İtalya, Katar, Lübnan, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan özel davetli, yabancı sektör temsilcileri fuarı ziyaret ederek katılımcı olan turizmcilerle görüştü. Daimi Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları aracılığıyla alım heyeti fuarın ilk iki günü katılımcılarla özel bir alanda yüz yüze görüşme fırsatı buldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (IZTO), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) ve KOSGEB destekleriyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarda; havayolu sponsoru Türk Hava Yolları, Açılış Töreni Sponsoru olarak Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Otel Sponsoru olarak Anemon Oteli ve medya sponsorları olarak Hürriyet, Power FM, World Travel Channel ve Karadeniz TV yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder