28 Aralık 2013 Cumartesi

METRO TURİZM'DEN BİR İLK DAHA

E-BİLET UYGULAMASINA İLK GEÇİŞ YAPAN FİRMA METRO OLDU

Uzun zamandır Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın başlatacağı konuşulan e-bilet uygulaması Metro Turizm öncülüğünde başlamış oldu. Böylece Türkiye’nin en büyük karayolu taşıma şirketi Metro Turizm, sektöründe bir ilke daha imzasını attı. Müşterilerine verdiği değer ve üstün hizmet anlayışıyla ayrışan Metro Turizm, e-bilet dönemi ile yolcuların işlemlerini hem hızlandırdı, hem kolaylaştırdı.

76 kentteki 1.109 aktif acentesiyle geniş bir hizmet ağına sahip olan Metro Turizm, müşteri memnuniyetini daha da artırmak için çalışmalarına son hızla devam ediyor. Sektörde her konuda öncülüğü elinde tutan Metro Turizm e-bilet uygulamasıyla bilet işlemlerinin tüm safhalarının internet üzerinden gerçekleştirilmesine olanak sağlayarak, yolcusunu biletini onaylatmak için bürolara gitmekten kurtarıyor.

E – bilet uygulamasıyla birlikte artık Metro Turizm müşterileri sadece internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirerek seyahat edebilecek.Uzun zamandır uygulamaya alınacağı söylenen kağıt bilet ile aynı işleve sahip ancak kağıt kullanımını ortadan kaldırıp, kullanıcılara kolaylık sağlamak için kullanılan bir bilet sistemi olan e-bilet uygulaması başladı. E-bilet ile kişinin yolculuk bilgileri, saati, hangi sefere gittiği ve hangi perondan bineceği gibi bilgiler kağıt bilet yerine elektronik bilet üzerinden kullanıcıya sunuluyor.

Çalınma, kaybolma, unutulma gibi tehlikesi olmayan elektronik bilet, alışılmış olan kağıt biletin elektronik olarak daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirilmiş şeklidir. Bu sistemle tüm rezervasyon ve bilet detayları bilgisayar sisteminde güvenli bir şekilde saklanır ve olası rezervasyon değişikliği, peron değişikliği ve iade işlemleri elektronik ortamda kayıtlı bilet bilgisi üzerinden gerçekleştirilir. Yolculara birçok avantaj sunan e-bilet teknolojisi Metro Turizm'in uygulamaya almasıyla artık karayolu taşımacılığında da başlamış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder