8 Kasım 2013 Cuma

2014 YAZI İÇİN ERKEN REZERVASYON TELEFONLARI ÇALMAYA BAŞLADI

Gelecek yıl yapacakları tatillerini en ekonomik şekilde planlamak isteyen tatilciler şimdiden harekete geçti. Tatil.com’un ön rezervasyon sayfasına ilk 24 saatte 800 kişi başvurdu.

Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin “Kur artışlarından dolayı Euro ve Dolar sektörde daha cazip hale geldi. Bu nedenle oteller yabancı turistlere öncelik tanıyabilir. Bu da otellerde yerli turist için yer bulma sıkıntısı yaşamasına sebep olacaktır. Dolayısıyla, yerli turistin erken rezervasyon döneminde rezervasyon yaptırmaları önceki yıllara göre çok daha önemli” dedi.

2013 tatil sezonunu kapanırken, tatilcileri 2014 Otel Rezervasyon telaşı sarmaya başladı. Önümüzdeki yıl yapacakları tatillerini şimdiden planlamak isteyen tatilciler Tatil.com’u arayarak 2014 Otel Rezervasyonları’nın başlayıp başlamadığını sormaya başladı.

Erken rezervasyonda ekstra avantajlar
Tatil.com, internet sitesinde “Şimdi kaydolun, kazançlı çıkın!” sayfasıyla erken rezervasyon fırsatından yararlanmak isteyen tatilcilerin mail adreslerini alarak erken rezervasyon ve ekstra indirimlerden faydalanmalarını sağlıyor. Tatilciler erken rezervasyon ile yüzde 50’ye varan indirimlerden yararlanma, istediği otelde yer sıkıntısı yaşamadan kalma ve tatile gitmeden 72 saat öncesinde koşulsuz iptal etme hakkına sahip olma avantajlarından yararlanmak için erken rezervasyon yaptırmayı tercih ediyor. Üstelik erken rezervasyon yaptıran tatilciler 50 TL indirimden de yararlanabiliyor. Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin “Normalde erken rezervasyonlarımız 15 Kasım’da başlıyor. Erken rezervasyon ön talep sayfamıza ilk 24 saat içerisinde 900 kişi telefon numarasını bıraktı. Ayrıca tatilciler şimdiden Tatil.com’u arayıp erken rezervasyonların başlayıp başlamadığını soruyor” dedi.

Bu sene erken rezervasyon çok daha önemli
Yerli turist için uygulanan iç pazar fiyatlarının şu anda çok uygun olduğunu belirten Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin, “Erken rezervasyonda en uygun pazar Türkiye Pazarı. Euro ve Dolar'da yaşanan kur artışından dolayı oteller Dış Pazara daha fazla tutacak çünkü İç Pazarın fiyat avantajı kalmadı. Bu durum, yabancı turist artışını beraberinde getirecek. Türkiye’de Dış Pazar İç Pazara göre daha fazla artış gösterecek. Özellikle yerli turistler yüksek sezonda son dakika rezervasyon yaptırırlarsa yer bulmakta zorluk yaşayacaklar; üstelik yüksek fiyatlardan rezervasyon yaptırmak zorunda kalacaklar. Örneğin tatilci geçen sene 3 bin liraya satın aldığı tatili bu sene yaklaşık 3 bin 300 TL ile üzeri bir fiyattan alabilecek. Yani ortalama yüzde 10/15’lik bir artış söz konusu. O nedenle erken rezervasyonun önemi bu sene çok daha arttı” diye konuştu.

"Kış turizmi bu ay hareketlenmeye başlar"
Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin, 2013 yılında TÜİK'e (Türkiye İstatistik Kurumu) göre seyahat harcamalarında yüzde 12’lik bir artışın olduğunu ve 2014'te bu artışın yüzde 10’u geçmeyeceğini öngörüyor. 2014 kış sezonu ile ilgili bilgiler de veren Şahin “Kış turizminde hareketlenme bu ayın sonunda başlar. Şu an yüzde 25-30 oranında kış turizmi tercih edildi. Termal otellerde yüzde 5’lik bir fiyat artışı olurken, kayak otelleri geçen yılın fiyatından satılıyor. Yılbaşı, sömestr ve hafta sonlarında kayak otellerinde doluluk yüzde 100’lere ulaşıyor” dedi. Son olarak 2012-2013 sezonu yurt dışı turlarını değerlendiren Şahin “İnsanlar artık paket turlardan ziyade bireysel tatilleri tercih etmeye başladı. İnternet sayesinde nerede kalacağına, nereleri gezeceğine kendisinin araştırıp karar verdiği, sadece uçak ve otelin ayarlandığı seyahatlerde artışlar oldu. Kişiye özel turlar bizde toplamda yüzde 30 iken, yüzde 42’ye çıktı” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder