3 Kasım 2013 Pazar

SKALİTE "TURİZM'DE KALİTE" ÖDÜLLERİNDE OYLAMA SÜRECİ BAŞLADI

TURİZMİN SESİ
Türk turizmine yapılan katkıyı artırmak üzere düzenlenen 16. Skalite ‘Turizmde Kalite’ Ödülleri oylama süreci 17 Kasım 2013 Pazar günü sona erecek…Skal International İstanbul Kulübü’nün Türkiye Cumhuriyeti’nin 75’inci yılında Türk turizmine hediye olarak başlattığı Skalite ‘Turizm’de Kalite’ Ödülleri’nin bu yıl 16’ncısı düzenleniyor.

Skalite Ödülleri jüri özel yemeği 31 Ekim 2013 Perşembe günü Topaz Restoran’da düzenlendi. Skal Türkiye Başkanı Patrice Lepkovski, Skal Yönetim Kurulu üyeleri, 2010-2011 Skal International Dünya Başkanı Hülya Aslantaş’ın katıldığı yemeği, İstanbul Turizminden Sorumlu Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve İstanbul Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Çağdaş Ertuna, Gezgin, Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Alem Dergisi Haber Müdürü Hasan Yüksel onurlandırdılar.

Skalite Ödülleri jürimiz ile daha da değerlenecek
Başkan Lepkovski turizmde kaliteye yapılan katkıyı ödüllendirerek, Türk turizminin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenledikleri Skalite Ödülleri’nde oylama süreci ile ilgili bilgi verdi. Lepkovski, kaliteyi, gelişimi ödüllendirirken kendilerini de geliştirdiklerini ifade etti. Bu yıl bir yenilik yaparak, yarışmadaki değerlendirme sürecine Skal Üyelerinin oylarının yanı sıra saygın isimlerden oluşan bir jürinin oylamasını da dahil ettiklerini açıklayan Patrice Lepkovski jüriye değerli vakitlerini turizmde kalite için ayırmaları sebebiyle teşekkür etti.

Kazananlar 1029 Skal üyemiz ve 7 jüri üyemizin oyları ile belirlenecek
Lepkovski sözlerine şöyle devam etti: “Skalite Ödüllerinde başvuru sürecimiz tamamlandı, oylama 17 Kasım tarihine kadar devam edecek. Oylama elektronik ortamda internet aracılığıyla yapılırken 7 kişiden oluşan jürimiz ödül kazanan adayları belirlemeye katkı sağlayacaklar. Kategorilerde en az 2 aday yarışıyor. Bu yıl da çok güçlü adaylar yarışıyor. Her bir adaya 1-15 arası puan verilecek; aynı kategoride yarışan adaylara farklı puanlar verilecek. Ve tüm adaylar puanlanacak.”

“Skalite soruyor; ‘Bu yıl turizmde kalite için ne yaptın?’”
Skalite Ödülleri projesinin fikir annesi 2010-2011 Skal International Dünya Başkanı ve Universal Turizm Genel Direktörü Hülya Aslantaş, Skalite Ödülleri’ni Cumhuriyetin 75’inci yılına bir hediye olarak başlattıklarını ifade etti. Aslantaş: “Turizm, Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi için lokomotif sektör. Türk turizmini geliştirmek için sadece rakamların ve popülerliğin tek başına bir anlam ifade etmediğinden hareketle kaliteyi özendirmek, onu baş tacı etmek istedik. O nedenle tek soru sorduk “Son bir yılda hayata geçen faaliyetlerin turizmde kaliteye ne katkısı var?” dedi.

“Popülariteyi değil kaliteyi ödüllendiriyoruz”
Aslantaş şunları ekledi; “Hedefimiz popülariteyi değil, kaliteyi ödüllendirmek. Ölçeğe değil, kaliteye yapılan katkıya bakıyoruz. Skalite turizmde sürekliliği olan tek ödül. Kalitenin konuşuluyor ve özendiriliyor olmasını fikir annesi olarak mutluluk verici buluyorum.” T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da 50. kuruluş yılına rastlayan bu seneki ödül töreni, turizm sektörünü biraraya getiren bir zirve niteliği taşıyor. Tören, 11 Aralık 2013 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Skalite Jürisi
Jüri Başkanlığını 2010-2011 Skal International Dünya Başkanı ve Universal Turizm Genel Direktörü Hülya Aslantaş’ın üstlendiği Skalite jürisinde; İstanbul Turizminden Sorumlu Vali Yardımcısı Kazım Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve İstanbul Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Çağdaş Ertuna, Boğaziçi Üniversitesi Turizm Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bengi Ertuna, Gurme, Gezgin, Yazar Mehmet Yaşin, Gezgin, Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Alem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Berna Ertem yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder