1 Aralık 2013 Pazar

TÜRSAB 21'NCİ OLAN GENEL KURULU'NDA DİVAN BAŞKANI TALHA ÇAMAŞ SEÇİLDİ


TÜRSAB 21'inci Olağan Genel Kurulu'nda ikinci oturuma geçildi. İkinci oturumun açılışını yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 81 ili gezdiğini, bu süreçte herkesin hataları olabileceğini söyledi. Ulusoy, "Ama artık Yunanistan Turizm Bakanı'nın randevu vermekte zorluk çektiği zamanları geride bıraktık. Bugün biz Yunanistan Bakanı'na randevu vermekte zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy konuşmasının ardından oluşturulacak divan heyeti için teklif olup olup olmadığını sordu. 785 üyenin imzasıyla Talha Çamaş başkanlığında divan heyetinin oluşturulması önerildi. Başkan Ulusoy teklifi genel kurulun oylarına sordu. Bu sırada TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak'ta divan için teklifini kürsüye iletti. Oylamanın ardından yeni Divan Heyeti Talha Çamaş'ın başkanlığında oluşturuldu.

Divan Heyeti'nin oluşturulmasının ardından Divan Başkanı Talha Çamaş bir konuşma yaptı. Çamaş, "Arkadaşlarım görüşlerini kimseyi hedef almadan, birbirimize karşı sevgi ve saygıyı koruyarak bunu gerçekleştirelim. Yarın sabah 9'dan itibaren Yüksek Seçim Kurulu görevlendirdiği kişiler tarafından seçimler yapılacak. Biz Genel Kurul'un tüm maddelerini bugün tamamlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Divan'a BYK'ların atamayla değil seçimle belirlenmesi hususunu içeren bir teklif sunan TÜRSAB Başkanı Adayı Emin Çakmak söz alarak teklif lehinde konuştu ve BYK'ların demokratik yollarla seçilmesi gerektiğini söyledi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise teklif aleyhinde söz alarak konuştu. Ulusoy yeni ve Bölgesel BYK'ların oluşturulacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder