1 Aralık 2013 Pazar

TÜRSAB BAŞKAN ADAYI EMİN ÇAKMAK GENEL KURUL'A ACENTALARA SESLENDİ



TÜRSAB'ın 21'inci Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Adayı Emin Çakmak mevcut yönetime eleştiriler getirdi. Çakmak, "Madem THY ile aramız çok iyi o zaman Anadolu'da bilet satarak ayakta durmaya çalışan meslektaşlarımın hakkı yenirken neredeydiniz?" diye konuştu.TÜRSAB'ın 21'inci Olağan Genel Kurulu'nda söz alan TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak;"Sayın Başkan'dan 1 haftadır randevu talebinde bulundum. Divanın ortak belirlenmesini önerecektik. 5 divan üyesinin 2'sini biz verelim diye söyleyecektik. Ancak kendisi bizimle görüşmek istemedi.

Başkanımız BDDK'ya gittik diyor peki neden Diyanet İşleri'ne gitmedi? Umre ve Hac döneminde yaklaşık bin meslektaşımız dışarıda kaldı."

Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz gerekçelerini anlatan Emin Çakmak, "Biz görevimizi yapıp YSK'yı aradık. Yarın kullanılacak oylar konusunda yaşanacak bir sıkıntı durumunda hukuki hakkımızın saklı kalacağını söylüyorum" dedi. Emin Çakmak şunları söyledi:"Sayın Başkanla her fırsatta görüşmek istediğini ama randevu alamadığını söyleyen Çakmak, 17 Aralık'ta Sayın başkanla görüşme imkanım oldu. O zaman aday olup olmayacağını başkana sordum ve aday olmayacaksanız adaylar arasında adil olun. Biz onursal başkanlık önerdik kendisine.

Gezi Parkı sürecinde yaşananlar hepimizi etkiledi. Bu olaylar varken başkan adaylığının bir önemi yoktu benim için. Biz Talimhane'ye misafirimizi sokamadık. O zaman TÜRSAB neredeydi? Maliye Bakanlığı'na gittiğiniz zaman yüzde KDV olayını konuşsaydınız...Gezdiğim şehirlerde her meslektaşımız kaçak faaliyetleri dile getirdiler. Bütün segmentlerdeki meslektaşlarım bundan şikayet ettiler. Turizmde kayıt dışı 15 milyar doları buldu. Turiste günde 3 bin ev kiralayan emlakçılar var. Vatandaş mağdur, sektör de mağdur. Devlet yoluyla da kaçak faaliyetler yapılıyor. Şu mesajı veriyorum; bu kaçak faaliyetleri bizimle beraber engellemezseniz kaybeden sadece biz değil siz de olacaksınız.

Ben 81 ili ziyaretimde il kültür turizm müdürlüğünü de ziyaret ettim. Kilis İl Kültür Turizm Müdürü bile uçak biletini kaçak bilet kesenlerden alıyor. Elazığ'daki meslektaşım sürekli kaçak faaliyetleri bildiriyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü de Vali'ye bizi meşgul ediyorlar diye şikayet ediyor. Vali'de meslektaşıma devleti bu işlerle meşgul etmeyin diye yazı gönderiyor.Başkan 30 milyar dolar turizm gelirinden söz ediyor. Bunun kaçta kaçı bizim cebimize giriyor? Bu ülkeye 2.5 milyon turist getiren tur operatörünü Antalya'da ziyaret ettim. 1 milyar 650 milyon Euro ciro yaptıklarını söylüyorlar. Bunun 150 milyon Euro'su dışındakiler büyük operatörlere gidiyor.

Başkan Yunanistan Turizm Bakanı bize 3 defa ziyaret etti dedi. Yunan Turizm Bakanı gelmeyecek de kim gelecek? İpsala'yı ziyaret ettim. Buradaki meslektaşlarım sınırdan 100 tane otobüs geçiyor dediler. Bu 100 otobüsün 10 tanesi TÜRSAB plakalı gerisi kaçak.Kongre merkezi açmasını biliyoruz da neden vagonları bir araya getirip tren turizmi yapqmıyoruz? Sayın Başbakan bu binanın önünden geçip İnovasyon fuarı'nı açtı ama buraya gelmedi. Hem çevreciyiz diyeceksiniz hem de çöp arabalarınızı Topkapı Sarayı'nın bahçesine koyacaksınız.Bana Fetullahçı dediler, AKP'li dediler. Ben hiçbir cemaate veya partiye üye değilim. Rehberlik Kanu'nu çıktı. Arkadaşlar yollara çıktı, işverenlerini denetliyorlar.

Madem THY ile aramız çok iyi o zaman Anadolu'da bilet satarak ayakta durmaya çalışan meslektaşlarımın hakkı yenirken neredeydiniz? 157 müze işletiyoruz. Bunların turnikesi bizde. Biletleri bizde. Bu müzeleri işletmek bizim hakkımız. Ama müzeye gelen kaçak turlara neden bilet veriliyor? TURİNG'in görevi giriş çıkış yapılırken denetlemek. Peki bizim yönetimden bir arkadaşım TURİNG yönetimindeyse giriş çıkışlar neden denetlenmiyor? 5 bin tane kaçak gulet tur yaparken TÜRSAB bunun neresinde?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder