2 Aralık 2013 Pazartesi

Bir kurabiyenin peşinde 68 takım strateji kurdu, doğayla savaştı, hedefe ulaştı


Macera Akademisi tarafından bu yıl 8’inci kez düzenlenen Türkiye’nin en eski, en eğlenceli ve en stratejik Macera Yarışı “Kurabiye” 1 Aralık’ta yapıldı. Bahçeköy’deki İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden başlayarak Belgrad Ormanı’nda gerçekleşen yarışa, 68 takım katıldı. Zorlu parkuru saatler süren mücadelenin ardından tamamlamayı başaranlar,  madalya biçimindeki kurabiyelerle ödüllendirildi.

Türkiye’nin en kalabalık, en eğlenceli, en stratejik ve aynı zamanda en eski macera yarışı “Kurabiye”1 Aralık’ta toplam 136 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Bahçeköy’deki İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’de başlayanyarışa 68 takım katıldı. Dereceye giren sporculara Sporcum.com’dan hediyeler ve AŞŞK Kahve’nin sponsorluğundaki “Başardım” kurabiye madalyaları verildi.Kurabiye Macera Yarışı’nda takımlar iki farklı parkurda kozlarını paylaştı: Kurabiye Macera Yarışı ve Macera Koşusu. Her parkurda  “Erkekler” ve “Mix” kategorileri yer aldı, derecelendirme de bu kategorilere göre yapıldı.

Macera Yarışı’nda erkekler kategorisinde Muammer Yıldız-İbrahim Küçükdoğan, mix kategorisinde ise Milhan Dalgıç-Burcu Aslanağı yarışı birinci olarak bitirdiler. Macera Koşusu’nda ise erkeklerde Özay Cödel-Murat Ekici, mix kategorisinde Ayşen Solak-Mahmut Yavuz birinci oldu.
Macera Akademisi tarafından düzenlenen Kurabiye Macera Yarışı, adını parkuru tamamlayabilenlerin kazandığı madalya biçimindeki kurabiyelerden alıyor ve birkaç doğa sporu disiplinini birlikte kullanmayı gerektiriyor. “Takım olmayı başararak hedefe ulaşmanın gerektiği” yarışa ikişer kişilik ekipler katılabiliyor. Yarış, belli bir zamanda puan toplama esasına göre düzenlendiği için fiziki güç kadar stratejik ve akılcı düşünme de gerektiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder