3 Aralık 2013 Salı

SEÇİM ARENASI BİTTİ

TÜRSAB’ a üye acentalar, 30/11/2013 ve 01/12/2013 günü sabah saatlerinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)' ın 21. Olağan Genel Kurulu ve yeni yönetimin seçilmesi için İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Anadolu Auditorium Salonu’ na geldi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tüm konukları kapıda karşılayarak tek tek hatır sorup, “Hoş geldiniz” diyerek kucakladı. Seyahat acentası sahipleri soy adlarına göre bankolardan delege kartlarını aldı. Kartlarını alan acenta sahiplerine bir de çanta içinde tanıtım Cd' si ,Dergi ve Gazete verildi. Bir ayağı alçıda “Ankara'dan Türsab Aşkı için geldim başkanım” diyen Yasemin Kocaman vardı. Seçimlerde oy kullanmak için bebeğiyle birlikte Hatay'dan gelen anne vardı.Türsab seçim heyecanını defalarca yaşamış Çetin Kayra tekerlekli sandalyesiyle seçimlerde oy kullanmak üzere gelmişti.Herkes Türsab için birlik ve beraberlik içinde seçim çoşkusunu yaşıyordu. Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ ın ekibi de lokum dağıtıyor, çiçek veriyor Başkanlık umudunu devam ettiriyordu.

21' inci Olağan Genel Kurul' unun ilk günü açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bakanlık yetkilileri, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, TUROB Başkanı Timur Bayındır,  konuklar ve  seyahat acentası temsilcileri katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın salona gelmesi bekleniyordu ama beklenti gerçekleşmedi. Birinci oturumda TÜRSAB' ın geçmiş dönemini özetleyen bir tanıtım filmi gösterildi. Ardından Türsab Başkanı Başaran Ulusoy bir konuşma yaparak iki senenin özetini çıkardı. Salonda heyecanlı saatler yaşandı. İtirazlar, söz kesmeler, itişip kakışmalar, tahammül yok gibiydi. Aslında herkes tek çatı altında acenta idiler, aynı işi yapıp aynı dili konuşuyorlardı. Ertesi gün sandık başında cevap vereceklerdi. Dostça bir seçim olsun istedik. Divan Başkanı Talha Çamaş ve kurulu beklenenin üzerinde sevgi, saygı, uzlaştırıcı ve tansiyonu düşürücü  bir müdahale tarzıyla başkanlık yaptı.

TÜRSAB 21'inci Olağan Genel Kurulu' nun ikinci günü, acentaların sabah saat 09:00’da oy verme işlemi ile başladı. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemleri 17.00' a kadar sürdü. Sandıkların kapanıp sayım işleminin tamamlanmasının ardından Divan Kurulu Başkanı Talha Çamaş' ın İlçe Seçim Kurumu’ nca yapılan oy sayımlarının kabul edilmesi üzerine yönetim kurulu listesini ve yer alan isimlerin aldıkları oy oranlarını açıkladı.

Daha önceki seçimlerde Ulusoy’ un karşısına birden fazla aday adayı çıkıyordu oylar bölünüp başkanlık hevesleri kırılıyordu. Bu dönem bunu bilen Başkan Adayı Emin  Çakmak, Vedat Öndaş ile birleşerek Ulusoy’ un karşısına tek liste ile çıktı. “Türsab Hepimizin” sloganı ile muhalefet yaparak mevcut yönetime yakın oy aldı. TÜRSAB 21.Genel Kurulu’ nda iki yıl daha %6 farkla yetki alan yeni yönetim “yola devam” kararı aldı.


TÜRSAB Başkanlığı için yarışan iki adaydan Başaran Ulusoy 1168 oy alırken, Emin Çakmak 892 oy aldı. Yeniden TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanlığı’ na seçilen Başaran Ulusoy kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı.

Divan heyetine ve Divan Başkanına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başaran Ulusoy  "8 dönem yorgun, koşan ve koşarken yaptığını anlatamayan günlerden bugüne geldik. Burada kazanan TÜRSAB oldu. Belki biz rutin işler yapmayıp, 81 vilayeti dolaşmasaydık, daha yüksek oy alacaktık. Bundan sonra yeni ekibimle eksiklerimizi gidererek yolumuza devam edeceğiz. TÜRSAB' da muhalefet yoktur. Hizmete göreve talip olma vardır. Bu toplantının başarılı geçmesinde katkısı olan Yüksek Seçim Kurulu temsilcilerine, divan heyetine, yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, bakanlık temsilcilerime teşekkür ediyorum” dedi.
“Gelecek dönem nerede hatamız varsa onu düzelterek yolumuza devam edeceğiz. İktidar olduğunuz zaman mesuliyet size aittir. TÜRSAB' da siyaset olmaz, TÜRSAB' da parti olmaz. TÜRSAB internet sayfalarında yazılan yazılar değildir. Biz üyelerimizin derdine bakıyoruz” dedi.

“Hizmete talip olup kazanamayan arkadaşlarıma söylüyorum. Kapattığınız kapıya bir gün geri geleceğinizi hesap edin. 'Bize sarı kart mı çıktı, kırmızı kart mı çıktı' demeden yolumuza devam ediyoruz. Biz barıştan ve sevgiden yana olduk. Sabırları zorlamaktansa, hizmet anlayışını zorlamakta fayda var. 2 bin kişinin taşınması, konaklaması, toplantı organizasyonu kolay değil. Ama biz yarın gidecekmiş gibi çalıştık.  Ben TÜRSAB' a ve ülkeme hizmet ettim. Biz toplumsal örgütlenmenin önüne geçecek her şeye karşıyız. Biz damardan şerbet vermedik. TÜRSAB Başkanı olarak mazbatamı aldıktan sonra hiç kongre olmamış gibi hareket edeceğiz. Bu kuruma yara aldırmak kimseye fayda sağlamaz; biz 14 yıl buna dikkat ettik, bugünlere birlikte geldik” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder